Gå til hoved-indhold
Sanya mens alt var godt, fem minutter efter kunne de ikke få et forsejl ned og mistede konkurrenterne. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Sanya mens alt var godt, fem minutter efter kunne de ikke få et forsejl ned og mistede konkurrenterne. Foto: Troels Lykke

Campers flotte start i Alicante - læs reportage

Camper-skipper Chris Nicholson og taktiker Stuart Bannatyne var suveræne og gasterne præsterede bedste manøvre i Volvo-start. Kl. 17 ses første GPS-tracking. Se billeder.

Af Troels Lykke, alicante |

Så skete det endelig. De seks både kom af sted, sydpå i Middelhavet, før de svinger til højre og ud i Atlanterhavet og ned mod de Canariske Øer og derefter mod Brasilien for senere at svinge til venstre mod Cape Town.

En tur på 6.500 sømil, der tager cirka 20 dage.

Selv fodboldspileren fra Frankrig, Zinedine Zidane, var VIP-gæst om bord i dag på Abu Dhabi og blev efter starten smidt i vandet - og samlet op.

Minbaad.dk var der, helt tæt på de fantastiske både, der sejlede over 20 knob  tæt på Alicante. Camper med Team New Zealand viste at de er skarpe på den lille trekantsbane, hvor der krævede en del manøvre.

-De satte Code Zeroen og det var det helt rigtige da starten gik, mens andre kæmpede med deres sejl. De er dygtige til manøvrerne og de har Stuart Bannatyne, som har overblikket til den slags, siger Bouwe Bekking, der også så Volvo Ocean Race-starten klokken 14 i dag.

Hvad siger du til Groupama, der lå næstsidst efter banen var sejlet?

-Det var jo en katastrofe, de satte jo ingen store sejl, siger Bouwe Bekking, der selv var yderst tæt på at få et Volvo Ocean Race-hold op at stå, hvis ikke kurserne pludselig droppede ned på børserne i Europa.

Groupama kom kun få sekunder for sent til starten, men startede nede ved læ mærke, og blev sejlet over at Abu Dhabi.

De seks både kæmpede på en lille bane og efter halvanden times tid var de væk fra havnen med Camper i front, efterfulgt af Puma, Telefonica, Abu Dhabi, Groupama og Sanya til sidst.

Sanya kæmpede med at få et sejl ned på læns og mistede flere hundrede meter, da de måtte sejle forbi bundmærket.

GPS tracking fra klokken 17

Volvo Ocean Race er i gang. Følg dem på GPS-tracking, første update kommer klokken 17 i dag. Klik her

Følg i 3D her

Zidane hos Abu Dhabi-holdet før afgang.

Camper til luv stikker af.

Abu Dhabi med fuld fart, siden sejlede Puma forbi med bedre manøvre.

De sejler så vildt hurtige de både, her planer vi 22 knob for at følge Abu Dhabi.

Telefonica vinder ikke Volvo Ocean Race, siger Bouwe Bekking i dag, han sejlede tidligere med holdet. - I inshore-race mangler de en taktiker, siger Bekking.

Groupama halser efter. Der er mange 'skippere' på holdet siger Bekking. Martin Strömberg sagde i går til os, at de er skuffet hvis de ikke vinder eller er på podiet næste år.

Camper havde helt styr på tingene.

Hjernetrusten på Camper, Stuart Bannatyne og Chris Nicholson ved rattet. Tonny Ray er også en kapacitet med flere America's Cup-satsninger bag siger, forklarer Bekking.

content-loader
content-loader
content-loader