Gå til hoved-indhold
Abu Dhabi under starten i Alicante, kort tid efter røg kulfibermasten fra Southern Spars. Foto: Paul Todd /VORKapsejlads
Abu Dhabi under starten i Alicante, kort tid efter røg kulfibermasten fra Southern Spars. Foto: Paul Todd /VOR

Abu Dhabi knækker masten i Volvo - se nu video

6 timer ind i sejladsen knækkede den 31,5 m kulfibermast på VO 70eren, hele tre steder, ingen slog sig. Ny mast skal på i Alicante. Gast var i vandet og skære sejl fri. Puma i front kl. 8.46, se tracking

Af Troels Lykke, alicante |

Abu Dhabi Ocean Racing er dybt skuffet, masten er nemlig allerede knækket, hvilket ikke ligner et prof-hold at komme ud for det så kort tid efter starten.

En reservemast er nu fundet frem hernede i Alicante til Abu Dhabi-holdet, der går for at være godt polstret med penge og de forventes i forvejen at bruge op mod 170 mio. kroner på sejladsen.

Den britiske skipper Ian Walker fortæller at ingen kom til skade da masten røg ned i 15 m/sek. Heldigt det ikke skete midt på Atlanten.

Masten drattede ned 30 sømil syd for Cartagena ved den spanske kyst, hvorefter holdet satte motoren i gang og sejlede tilbage til Alicante.

Ifølge minbaad.dks oplysninger, så skulle hvert hold have lige over 200 liter diesel om bord, til brug nødsejlads og generator til bl.a. svingkølen.

Knækkede tre steder

Ian Walker fortæller at masten knækkede stre steder. Sejlføringen var et J4 forsejl og der var to reb i storsejlet.

Knut Frostad, Volvo Ocean Race CEO Knut, siger på volvooceanrace.com, at han føler sig desperat ked af det der er sket for den dobbelte olympiske sølvvinder, Ian Walker, der i sidste Volvo Ocean Race sejlede på den langsomme Green Dragon.

Mand i vandet

Mediemanden Nick Dana fra Abu Dhabi-holdet fortæller at sejleren Wade Morgan havde et modigt forsøg på at redde mast og rig i 3,5 meter høje bølger, som hoppede i. Storsejlet skulle nu overleve, det samme gælder fokken, J4.

Morgan blev sendt i vandet for at skære toppen af storsejlet ved headboard car. Det var ekstremt farligt for gasten at være i vandet. Det lykkedes ham og holdet at få sikret masten op til det første salingshorn.

Holdet er nu dybt skuffet efter hændelsen, lyder det.

Abu Dhabi i flot stil under start i Alicante, før uheld. Foto: Troels Lykke

Følg sejladsen via gps tracking: www.volvooceanrace.com/en/racetracker/rdc.html

content-loader
content-loader
content-loader