Gå til hoved-indhold
Trine Abrahamsen, Trine Palludan og Ida Hartvig til Delta Lloyd Regatta i 2011. Foto: margje.photoshelter.com/deltalloydregatta.orgKort Nyt
Trine Abrahamsen, Trine Palludan og Ida Hartvig til Delta Lloyd Regatta i 2011. Foto: margje.photoshelter.com/deltalloydregatta.org

50.000 kr. til Trine Abrahamsen

Mange sejlere er ingeniører, og OL-kandidat Trine Abrahamsensen er ingen undtagelse. Hun har netop fået et legat for sin forskning som Phd-studerende på DTU.

Af katrine bertelsen |

Selv om det måske ikke lykkes for Skovshoved-sejleren Trine Abrahamsen at komme til OL i London i 2012, kan hun bryste sig af, at være på vej til en succesfuld fremtid som forsker.

Trine Abrahamsen bliver den første modtager af Zonta Danmarks legat på 50.000 kroner. Legatet uddeles for at sætte fokus på kvinder, naturvidenskab og teknologi.

Zontas legatudvalg modtog 125 ansøgninger fra yderst velkvalificerede kvindelige forskere, så konkurrencen har været hård.

Trine Julie Abrahamsens forskningsprojekt hedder: ”Kernel Methods for Machine Learning with Life Science Applications”.

Projektet er en kombination af statistik, matematisk modellering og dataanalyse. Trine Julie Abrahamsens resultater bliver blandt andet brug til at analysere data fra hjernescannere, hvor det er særligt vigtigt, at man kan finde svage signaler i meget komplekse og støjfyldte målinger.

- Vi valgte Trine Julie Abrahamsen projekt blandt de mange ansøgninger, fordi hendes forskning danner grundlag i et meget konkurrencepræget forskningsfelt. Der er kun ganske få kvinder, der beskæftiger sig med ”Machine Learning”, og DTU anses for at være helt i top internationalt set, siger Eva Nielsen fra Zonta Danmarks legatudvalg.

Zonta er et internationalt businessnetværk for kvinder, der arbejder for at styrke kvinders forhold lokalt, nationalt og internationalt. Netværket har 31.000 medlemmer fordelt på 1200 klubber i 64 lande. I Danmark er der 24 Zonta klubber.

- Vi ser meget gerne flere kvinder gå i gang med forskning inden for disse felter, og vil gerne vise unge kvinder nogle rollemodeller, som måske kunne inspirere dem til selv at gå i gang, siger Eva Nielsen.

Legatet er på 50.000 kroner samt medlemskab af en Zonta klub i to år. Dermed får modtageren også adgang til Zontas globale netværk. Modtageren skal også holde en Zonta-forelæsning på et universitet eller en uddannelsesinstitution på gymnasialt niveau, der tilrettelægges sammen med den nærmeste Zonta klub.

Kilde: Pressemeddelelse, Zonta Danmark

content-loader
content-loader
content-loader