Gå til hoved-indhold
Team Sanya lige efter starten. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Team Sanya lige efter starten. Foto: Troels Lykke

Sanya udgår af Volvo Ocean Race - hul i båd

Martin Kirketerp og andre fra Sanya's landhold har travlt med at fikse hul i skroget på VO 70eren, der udgik i Spanien. De regner med at sejle videre, men skadens omfang er ukendt.

Af Troels Lykke |

Norske Aksel Magdahl, navigatør på Team Sanya, fortalte søndag morgen klokken 8.34 at båden i kulfiber, har en skrogskade på VO 70eren, der for tre år siden hed Telefonica Blue.

Skipper Mike Sanderson fortæller at båden sejlede på kryds i 35 knobs vind, da skaden skete. 

Herefter satte man farten ned og alle i kahytten blev bedt om at tage life jackets på, hvorefter man vendte Sanya og sejlede i læ og pumper blev sat igang på båden, der har et lufttæt rum, der gør at båden sandsynligvis vil blive flydende.

Under sidste Volvo Ocean Race var Jens Dolmer og Jann Neergaard også ude for en skade, hvor vandet fossede ind på Ericsson 3. Skaden i bunden af båden blev fikset på nogle dage i Taiwan.

Men Mike Sanderson ved endnu ikke hvor stor skaden er på Sanya, men i bagbord side af skroget stikker der kulfiber ud. Ikke godt, skriver han til volvooceanrace.com

Holdet var aldrig i fare under uheldet. Nu må man gå udfra at Martin Kirketerp og andre fra Sanyas landhold er på overarbejde, sidst vi hørte om Martin Kirketerp var på en bar i aftes i Alicante, blandt sejlere.

Camper fører lige nu på kryds. Se gps: www.volvooceanrace.com/en/racetracker/rdc.html

content-loader
content-loader
content-loader