Gå til hoved-indhold
Martin Kirketerp fra Sanyas landhold er klar hvis Mike Sanderson syntes han skal sejle med. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Martin Kirketerp fra Sanyas landhold er klar hvis Mike Sanderson syntes han skal sejle med. Foto: Troels Lykke

Sanya udgår af 1. etape - Kirketerp om bord?

Sanya udskifter et stort område i bådens bund, efter der fossede vand ind, kun et vandtæt område sørgede for at VO 70eren ikke sank. En fordækker er også skadet, det kan blive Kirketerps chance.

Af Troels Lykke |

Mike Sanderson, CEO og skipper på Team Sanya, fortæller at Sanya nærmest gik i stå efter skaden i bunden forleden.

-Det var som om vi sejlede ind i mudder, siger skipperen på det kinesiskejet hold.

Hvis det vandtætte rum ikke havde været lukket havde VO 70eren muligvis sunket, holdet kunne høre at vandet fossede ind ved stævnen.

Det forklarer Mike Sanderson til volvooceanrace.com – en sejlads, der lige nu føres af Telefonica.

På skib

Holdet håber nu at være klar til at sejle fra Cape Town til Abu Dhabi, men det kræver masser af logistik, med VO 70eren på et skib.

Et stort område af bunden skal skiftes ud, noget der normalt tager to-tre uger, men kiwien Sanderson håber på at skaden kan udbedres på syv dage.

Selvom båden kommer på et skib til Cape Town kan Team Sanya stadig risikere at man kommer for sent til starten i Cape Town.

Fordækker brækker fod

Fordækkeren Andy Meiklejohn kom i øvrigt til skade under et sejlskift i hard sø den første nat og et hospital har bekræftet at foden er brækket.

Om det bliver OL-guldvinderen Martin Kirketerp ved vi ikke, men Mike Sanderson fortalte til minbaad.dk i Alicante, at han har stor tiltro til danskeren, og at han let kunne blive aktuel på holdet.

Sanya hed tidligere Telefonica Blue, kan man i virkeligheden ikke stole på kulfiber,når bunden delaminerer?

content-loader
content-loader
content-loader