Gå til hoved-indhold
Der kæmpes med spilerstagen på Tibbetit. Foto: Jens TvarnøKapsejlads
Der kæmpes med spilerstagen på Tibbetit. Foto: Jens Tvarnø

Tibbetit fører DM for Folkebåd

Tibbetit fra Sundby Sejlforening er ubeskedent i spidsen til DM for folkebåd. Kun 3 point skiller dem fra nærmeste konkurrent, Kong Fus fra Kerteminde.

Af katrine bertelsen |

Kampen er tæt i toppen, men der er ingen gæstfrihed, at hente på banen fra Sundby Sejlforenings egne både. Begge blander sig i top 7, og på toppen som nummer et er – efter dagens sejladser – Den 841 Tibbetit med Brian Frisendal, Jan Knudsen og Michael Empacher, og som nummer 7 ligger Ditte Andreasen i Den 1130 Gisti, med Anders Pedersen og Kenneth Jørgensen.

Dette efter en dag, hvor Ditte erhvervede sig den hvide bjergtrøje i feltet, for placeringer i hver sin ende af feltet. I første sejlads sluttede hun som nr 31 af 34, hvorefter i dagens anden sejlads, lavede en kanonstart og førte hele vejen rundt, indtil sidste opkryds, hvor Søren Kæstel ikke var særlig galant – men efter en flot sejlads – ikke overholdt det gamle ordsprog: Damerne først, sejlede forbi Ditte og i mål som nummer 1.

Ditte Andreasen fik dermed en andenplads i 4. sejlads, og Kim Kristensen fra Jægerspris en flot 3 plads.

I første sejlads, var der aldeles suveræn sejlads af Kastrupsejler Claus Øster, i Den 888 Panda. Han holdt teten hele vejen rundt, og det var kun en kort overgang, at  forspringet forsvandt, da Den 841 Tibbetit fra SSF kort var oppe og snuse, for derefter at koncentrere sig om at sejle 2 pladsen sikkert hjem, på 3 pladsen var Kong Fus med fremme.

I den samlede stilling ligger 841 Tibbetit fra Sundby Sejlforening på 1. pladsen med 11 point efter 4 sejladser.

På 2 pladsen ligger 952 Kong Fus med Erik Køster og folkebådsklubbens formand og nykåret Kieleruge-vinder Bent (Mallemuk) Nielsen og Jørgen Nielsen med 14 point.

På tredjepladsen Nadia 768 fra Jægerspris med Kim Kristensen, Kjeld Skov og Thomas Csuvari med 17 point , på 4. pladsen ligger 930 Olfert fra kolding, med Heines  Nielsen, Helmuth Schwartz og Ole Mathisen med 20 point, Søren Kæstel er efter 2 flotte sejladser i dag, på 5. pladsen og har i den grad meldt sig ind i kampen.

På land var der efter sejladserne, uddeling af dagspræmier til dagens vindere, Den 888 i første sejlads og Den 994 i anden.

Ved DM i Sundby bliver der også uddelt trøjer, den gule førertrøje gik til samlet etter efter dagens sejladser Den 841 Tibbetit, som stævner ud på banen i morgen med dem på.

Der blev også uddelt de grønne trøjer. Trøjen uddeles til en bemærkelsesværdig pointsluger, og i dag var det Den 888 med placeringer som nr. 1 og 24, den sidste trøje er hvid, og uddeles til den båd der har størst forskel mellem sejladserne, en form for bølgetrøje eller bjergtrøje, om nogen vil, den gik til Den 1130 Ditte Andreasen for placeringer i top og bund, en 31. og en 2. plads.

Hele seancen foregik på det Maritime Ungdomshus i Sundby Sejlforening, til hyggelig musik, kolde sponserede moleøl og store pølse, nogen foretrak dog at se Tractrac i replay.

Kilde: Tonny Pedersen, Stævneleder DM i Nordisk Folkebåd.

content-loader
content-loader
content-loader