Gå til hoved-indhold
Anne Livbjerg vandt blandt pigerne og lillebror Mathias (til venstre i billedet) snuppede den samlede førsteplads. Den regerende verdensmester, Tobias Hemdorff (til højre) blev nr 3.Kapsejlads
Anne Livbjerg vandt blandt pigerne og lillebror Mathias (til venstre i billedet) snuppede den samlede førsteplads. Den regerende verdensmester, Tobias Hemdorff (til højre) blev nr 3.

Danmark i top foran 160 Europajoller på Gardasøen

Mathias Livbjerg vandt det 14. Torbole Europa Meeting på Gardasøen, med 6 førstepladser i 7 sejladser. Anna Livbjerg bedste kvinde i Italien.

Af Troels Lykke |

Anne Livbjerg vandt blandt pigerne og blev en flot nr. 5 samlet trods hård vind. Den regerende verdensmester Tobias Hemdorff blev nr 3.

I alt deltog over 160 sejlere fra 10 lande i det velarrangerede påskestævne på Garda. Danmark er blandt de store nationer. Der deltog 34 danske sejlere.

Vejret bød på vanskelige sejladser for de nye og mindre sejlere, da det første dag, blæste mellem 12 og 15 m/s, og stævnelederen var nødt til at sende sejlerne i havn efter 1 sejlads.

Klassisk Garda-vejr

De efterfølgende 2 dage bød på klassisk ”Garda vejr” med høj sol og 7-10 m/s. Der blev gennemført 3 sejladser begge dage hvilket resulterede i at flere af sejlerne var godt udmattede op til stævnets afslutning.

Trods det tunge vejr fik alle de mindre erfarne europajollesejlere kæmpet sig godt igennem.

”Det var et rigtigt fedt stævne, men det blev meget hårdt da vinden tiltog” siger den tidligere optimistsejler Gustav Wantzin, der sejlede sit første stævne i Europajollen.

For de mere tunge sejlere var vejret helt perfekt: ”Et dejligt velarrangeret stævne, med lækkert vejr og gode konkurrenter”, udtaler en glad Mathias Livbjerg med et stort grin.

Træning med 54 sejlere

Europe Class Denmark tilbød træning og 54 sejlere fra 6 lande meldte sig til. Derfor var der 5 trænere plus en hjælpetræner der ydede en kæmpestøtte til sejlerne.

Hjælpetræner var den tidl. topsejler Andreas Bekker, der desværre ikke selv kunne deltage i kapsejladserne pga. knæskader.

Der er også et godt sammenhold på land i europajolleklassen. Efter stævnet arrangerede hjælpetræner Andreas Bekker en middag for deltagerne på ”den Gyldne Løve” som er Rivas bedste italienske restaurant.

Der kom 60 sejlere fra flere lande, der senere tog ud og hyggede sig sammen i Riva ”Down Town”.

Der er overraskende mange forældre med og de yder stor opbakning f.eks. da alle sejlerne blev sendt i havn på førstedagen, fordi der kom uvejr.

Forældre hygger sig

”Forældre ser også ud til at hygge sig og klarer sig fint uden sejlerne, som er meget selvkørende” siger Michael Cholewa, formand for Europe Class Denmark.

Formanden fortæller i øvrigt at der fortsat er stor fremgang i Europajolleklasen i Danmark og internatonalt.

Lige nu er der mange sejlerne fra optimisten der hopper op i Europajollen. ”Vi hjælper gerne med vejledning om køb af båd” siger Michael Cholewa og fortsætter ”de fleste starter med en brugt båd og her kan vi formidle kontakt”

Læs mere og se alle resultater på www.europeclass.dk

Mere træning

I dag starter den efterfølgende træningslejr, arrangeret af Europe Class Denmark.

Der deltager hele 60 sejlere fra 6 lande. Enkelte nye sejlere som Sophie Haumann har taget turen til Italien bare for at være med til træningen.

Europe Class Denmark arrangerer åben træningslejr på Garda. 60 sejlere fra 6 lande har tilmeldt sig. Enkelte nye som Sophie Haumann har taget turen til Italien for bare at være med til træningen der styres af 5 trænere og en hjælpetræner med Rasmus Damsgaard i spidsen.

content-loader
content-loader
content-loader