Gå til hoved-indhold
Her Nørregaard/Lang under Princess Sofia Trophy Cup 2010 Foto: Mick Anderson/ mickanderson.dk for Dansk SejlunionKapsejlads
Her Nørregaard/Lang under Princess Sofia Trophy Cup 2010 Foto: Mick Anderson/ mickanderson.dk for Dansk Sejlunion

Idrætspsykologer hjælper Nørregaard og Lang

49erne Allan Nørregaard og Peter Lang vandt igen DM. De er nu blandt udvalgte OL-sejlere som minbaad.dk interviewer op mod ISAF-VM i december.

Af Rasmus Antoft |

Bådebygger Allan Nørregaard og Palby Marine-sælger Peter Lang på hhv. 30 og 22 år har på det sidste næsten ikke haft tid til at passe deres job, da de bruger alt deres tid på vandet.

Allan og Peter, hvordan er jeres fysiske form p.t.?

Vi er godt kørende med hensyn til vores fysiske form. På det sidste har vi weight gainet, som går ud på at tage på i vægt. Vi er gået fra 150 kg til 160 kg. Det er i det område vi regner med at vægten kommer til at ligge til VM.

Hvordan træner I fysisk?

Vi har styrketrænet ofte og så bruger vi meget tid på at spise. For at tage på i vægt er det nemlig vigtigt at være i kalorieoverskud. Derfor Vi har talt med nogen af Team Danmarks kostvejledere for at få det optimale ud af vores kost. Men det har ikke taget mere tid end det plejer, det er sejladsdelen der er det vigtigste!

Det har været et must for os at komme op på 160 kilo, men heller ikke mere. Kommer vi op på 170 kilo risikerer vi at vi ikke kan følge med hvis vi får let vind. De guidelines der bestemmer hvornår vi kan sejle er blevet ændret så vi ikke kommer til at sejle i helt så let vind som vi tidligere har gjort.

Hvilken placering får i til VM?

Det er svært at sige, der er så utroligt mange ting der spiller ind, men vi tror på top 10. Hvis tingene spiller optimalt kan vi godt få medalje men det afhænger meget af de andre konkurrenter, og vi ved ikke hvor meget de har trænet. Feltet er hårdt så det endelige resultat vil blive afgjort på dagen.

Hvad skal I arbejde med mod VM?

Vi har stadig lidt med farten som vi skal have optimeret. Nu er vi gået op i vægt, så skal vi også have justeret vores trim derefter. Man trimmer ved andre vindstyrker når man går op i vægt og det mangler vi at få 100 % på plads.

Vi har for nyligt fået hjælp af Team Danmarks idrætspsykologer, til hvordan vi udnytter hinanden endnu bedre og hvordan vi kommunikerer bedst. Og så er der nogen små ting der kan forbedres, men det er der altid.

Har I købt noget nyt udstyr for nyligt?

Vi har en splinterny båd og et par master til at stå i Perth, ja faktisk to joller. Den ene skal vi bruge til at træne i, forud for stævnet og den anden skal bruges under stævnet. En ny båd er hutigst når den er splinterny. Med de forhold der er dernede vil bådene blive banket igennem, derfor har vi en træningsjolle dernede.

Der er sket meget med masterne i forhold til sidste OL. Du kan trimme dig ud af mange ting med de nye master. Derfor har de heller ikke lige så meget at sige som til sidste OL.

Hvad er jeres største udfordringer?

Det bliver at sørge for at alle tingene spiller. Det er vigtigt at vi ikke har noget store huller i vores forberedelse. Vi forestiller os hvor der kan gå noget galt og så sørger vi for at forebygge det. Vi gør alt hvad vi kan for at forberede os bedst muligt.

Vi tager derned i starten af november for at træne sammen med brd. Toft, de andre danskere kommer også derned, men de tager hjem og kommer senere tilbage for at sejle kapsejlads. 

content-loader
content-loader
content-loader