Gå til hoved-indhold
Thomas Hansson-Mild blev ikke verdensmester igen efter han kom for sent til start ved OK-jolle VM. Foto: Neil GoodheadKapsejlads
Thomas Hansson-Mild blev ikke verdensmester igen efter han kom for sent til start ved OK-jolle VM. Foto: Neil Goodhead

Svensker kom for sent til start og tabte OK-VM

Hansson-Mild førte VM før sidste sejlads, men efter farttræning med Svendsen kom han for sent til start og tabte VM til brite. Interview med bedste dansker Stefan Myralf, der coaches af Paul Elvstrøm.

Af Troels Lykke |

Den britiske finansmand fra London, Nick Craig, vandt VM igen i OK-jolle og det kan han takke svenskeren fra Umeå, Thomas Hansson-Mild, for da Thomas ellers lå til at vinde VM i Skotland, hvor 66 OK-joller nu er færdige.

Thomas Hansson-Mild lå før start i let vind og testede fart, da starten gik. Sammen med Jørgen Svendsen havde de sejlet helt op til krydsmærket og var flere hundrede meter fra startlinjen, da konkurrenterne startede.

"Det var sindssygt dumt, Thomas tabte sandsynligvis VM på den grund fordi han kom for sent til den sidste start," forklarer Bo Teglers, der selv blev nummer 16.

Thomas Hansson-Mild vandt sit første VM i 2009.

Paul Elvstrøm hjælper med masteudbøjninger

Bedste dansker blev 51-årige Stefan Myralf fra Hellerup Sejlklub. Han tog 6. plads efter en stabil serie.

Minbaad.dk har netop talt med en glad Stefan Myralf:

"Forklaringen på den gode placering er nok min fart, der er blevet god efter mange træningstimer," siger danskeren.

Stefan, du bor I samme hus med sin svigerfar Paul Elvstrøm, har han hjulpet dig i din OK-satsning?

"Jamen, vi taler da rigtigt meget sammen om masteudbøjninger og sejlfacon, Paul er en god støtte og han følger meget med og vi taler tit efter jeg har sejlet," siger Stefan Myralf, der tidligere er EM-guldvidner i Laser-jolle.

Myralf sejlede også med i starten af Volvo Ocean Race på Ericsson Racing Team. Nu er det imidlertid OK-jollen som han dyrker og træner 4-5 gange om ugen i perioder.

VM for OK-joller sejles næste år i Korsør.

Slutresultat VM her

Se også Myralfs forklaring på www.okjolle.dk

content-loader
content-loader
content-loader