Gå til hoved-indhold
Selvom vi ikke har samme temperaturer i Danmark, kan man sagtens nyde det alligevelBlogs
Selvom vi ikke har samme temperaturer i Danmark, kan man sagtens nyde det alligevel

Nyd livet mens du kan

Minbaad.dk’s Rasmus Antoft har skrevet en blog om hvorfor det er vigtigt at nyde livet.

Af Rasmus Antoft |

”At sejle er at leve” siger et ordsprog. Jeg er helt enig. At sejle mens man lever er en af de bedste måder at leve livet på.

Men hvordan lever man livet når man sejler?

Det spørgsmål er der nok ikke noget konkret svar på for meningerne er forskellige ligesom folk er forskellige.

Personligt opnår jeg den største afslappelse når jeg ligger på en kølbåd, en vindstille sommerdag og koger, det er den bedste form for afslappelse jeg kan opnå. Til gengæld er en af de bedste måder at føle sig i live på ved at sejle stærkt.

Når vinden hyler i masterne, træerne svajer og maven bobler, ved man at det bliver en god dag, når man sejler ud gennem havnen.

Når så man kommer ud på vandet, skøder hjem og fyrer den af på halvvind så får man det vildeste kick. Det at flyve henover vandet med 20-30 knob med fare for at styrte hvert et sekund gør det kun vildere.

Når man så får tryk, falder af på trykket og rammer en bølge og styrter, så ligger man der! En sådan kæntring sker på under et sekund, eller sådan føles det i hvert fald..

Men efter en sådan kæntring ved man aldrig om man skal grine eller græde. Man bør grine fordi det er sådan en vild oplevelse men alligevel bør man græde fordi landingen mod vandet gør så ondt. 

Den følelse man står med i kroppen inde på havnen efterfølgende er så speciel. Det er en følelse af tilfredshed. Man føler sig uovervindelig.

Med det sagt så syntes jeg at det er vigtig at nyde livet, nyde det i sit fulde drag mens man har muligheden for det for når det først er for sent, så fortryder man. Udnyt derfor det du har.

Du har måske ikke en lige så dyr eller moderne båd som naboen, men til gengæld har du tiden eller noget andet som han ikke har. Udnyt det du har og udnyt det så godt du kan uden at misbruge det.

Rasmus Antoft

content-loader
content-loader
content-loader