Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fotograf: Bent Andreassen

Indian summer og nye kapsejlere i Ho Bugt

I weekenden lykkedes det i Wayfarer klassen at få et stort antal joller på vandet, som vi ikke tidligere har set så meget til ved de nationale stævner, siger Søren Svarre.

Af Troels Lykke |

De fleste kapsejlere drømmer om flere at lege med, men udtænkning af en opskrift, som lokker flere på banen er ikke nemt. I weekenden lykkedes det i Wayfarer klassen at få et stort antal joller på vandet, som vi ikke tidligere har set så meget til ved de nationale stævner. Skriver Søren Svarre.

Ho Bugt Sejlklub havde skruet et Jysk Mesterskab sammen i weekenden, hvor blandingen af korte intense baner i strømfyldt farvand, super gæstfri stemning med hjemmelavet æblekage, sælsafari, klassisk galla middag – samt ikke mindst Indian summer gav pote. 28 tilmeldte joller!

HBS benytter Wayfaren som skolejolle til træning af nye sejlere og med tiden bliver de søgt ”rekrutteret” til kapsejlads. I weekenden nød klassen godt af, at 10-15 jolle med denne baggrund var med på vandet under JM. Som kapsejladssekretær har jeg glæde mig hele ugen over denne oplevelse.

En blanding af race, hygge og samvær

Klassen går efter en sirlig blanding af race, hygge og samvær. Vi søger at rumme de klassiske ”racetosser” som skruer og tuner på jollerne og de hyggefokuserede, som potentielt kan blive skræmt langt væk af førstnævnte.

Wayfarersejlere findes også i en hybridversion, som både sejler tur og kap og en del tager også på langfart for træf og internationale regattaer.

En særlig specialitet i Ho Bugt som sikkert gav lokale sejlere mod på at stå ud for at banke de tilrejsende var utvivlsomt strømforholdene. De viste sig heldigvis at være så tilpas uforudsigelige, at selv de lokale sejlere blev kørt godt rundt på spillepladen til tider.

Alle fik smæk og glæde af strømforholdene, som ændrede sig hele weekenden. Undertegnede med gast i W10649 oplevede på et kryds at komme så heldigt igennem et strømskel og vende til en rummer, at feltet var 200 meter agter.

Forspringet blev udbygget til målgang – blot for at konstatere vi var tyvstartet (hvilket jeg naturligvis ikke var enig i – NASA foto afventes).

Resultater fra stævnet ses her: www.hbsejlklub.dk/

Vi takker

SWS (Skandinavisk Wayfarer Sammenslutning) siger tak til Ho Bugt Sejlklub og alle de frivillige for et super veltilrettelagt og prof gennemført arrangement.

Vi glæder os over en sæson med gode arrangementer, som har været velbesøgte. 2012 er under planlægning. Pt. kendes følgende danske begivenheder: Træningssamling med coach i Roskilde, SM i Præstø og DM i Farum.

Hvis nogen skulle befinde sig i spændet mellem ”racetosse” - ”hyggesejler” og have mod på Wayfarer kapsejlads (eller tur) – men ikke vide, hvordan de kommer med på vognen, så kig forbi Wayfarer.dk. Der finder du ligesindede. Alt kan lade sig gøre i en Wayfarer - også en prøvetur.

Sejlerhilsen, Kap-sekretær, S.Svarre

Billeder fra stævnet findes på link: https://picasaweb.google.com/Godefotos/PresseHoBugt?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOmf9uGYlc7f8AE&feat=directlink

content-loader
content-loader
content-loader