Gå til hoved-indhold
Der er 7 danske besætninger klar til VM for Yngling – med højt humør og høje dansker-hatte. VM starter mandag den 11 juli med i alt 61 Ynglinge på Attersee i ØstrigKapsejlads
Der er 7 danske besætninger klar til VM for Yngling – med højt humør og høje dansker-hatte. VM starter mandag den 11 juli med i alt 61 Ynglinge på Attersee i Østrig

Yngling EM-sølv til Danmark - kvinder vandt

Ungdoms-EM for Yngling blev vundet af pigebåden NED 333. Sølv gik til Team Lier, DEN 199 med Lucas Lier, Emil Max Møller og Konrad Floryan. Nu sejles VM. syv danske hold er med i Østrig.

Af sandeep sander |

Den store positive overraskelse var at Christoffer Kyllebæk, Benjamin de Leeuw, Christian Johnstad i DEN 111 som vandt sidste sejlads og dermed snuppede 4. pladsen samlet.  

Benjamin udtaler:

”Johnstad og jeg syntes at det var rigtig fedt at sejle sammen med Kylle”.  De to unge erfarne gaster sejler normalt med Jørgen Ring, der blev på land for at give rorpinden til Christoffer Kyllebæk, der ellers mest har sejlet Optimist.

Et andet talentteam

Et andet talentteam - Rasmus Bjerre Knudsen, Anders Bigum Johansen og Jacob Bjerre Knudsen viste også deres evner. DEN 207 fra Marselisborg Sejlklub var med fremme i flere sejladser og der er ingen tvivl om at Århus-teamet er på vej mod toppen. Det skriver Sandeep Sander.

Det blev også en glimrende debut for August la Cour, Gustav Tang og William Thalund i DEN 132.

”Vi glæder os til VM i den kommende uge” siger Gustav Tang, der er den del af den store gruppe af Ynglingesejlere, der virkelig sejler meget.

Tak til Scanlines

”Vi vil gerne takke Scandlines for deres sponsorat” siger Jørgen Ring og fortsætter ”det er af stor betydning at de unge sejlere kan komme til udlandet. De får uforglemmelige oplevelser og masser af sejltimer”

Tvillingerne LP og HC  Rosendahl sammen med Sarah Sander i DEN 191 viste gode takter og fremskridt. De sluttede på en flot 8. plads. Sarah var eneste danske pige til Ungdoms-EM i år.

EM i Kerteminde 2012

Til næste år kommer der garanteret flere danske piger med til Ungdoms-EM, fordi det er netop besluttet at Kerteminde Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub skal stå for Ungdoms-EM og EM i Yngling 2012.

”Vi ser meget frem til værtsskabet sammen med Kerteminde” siger en stolt Frederik Løppenthin, formand for Dansk Yngling Klub.

”Mange danske sejlere har opdaget at Yngling er en rigtig sjov kølbåd” siger Mikkel Winston fra Dansk Yngling Klub og fortsætter

”Vi ved at mange jollesejlere gerne vil skifte til Yngling, så nu gælder det op at opgraderet de mange klub-Ynglinge, så de bliver kapsejladsklar allerede her i efteråret”.

70.000 kr.

Dansk Yngling Klub er på vej med et opgraderings-kit og vejleder gerne de klubledere der vil med på bølgen.

Det forventes også, at der igen kommer flere private Ynglinge i Danmark. En topklasse-Yngling kan i udlandet købes brugt for omkring 70.000 kr incl. trailer – hvilket er meget rimeligt, når der er tre sejlere til at dele investeringen.

De danske sølvvindere Team Lier i pink.

Læs mere på www.yngling.dk

content-loader
content-loader
content-loader