Gå til hoved-indhold
Med fart kommer højde – og med bredde kommer elite” siger Mikkel Winston fra Dansk Yngling Klub der arbejder på at gentage succesmodel fra Holland, hvor 20 nye Ynglinge leases af ungdomshold.Kapsejlads
Med fart kommer højde – og med bredde kommer elite” siger Mikkel Winston fra Dansk Yngling Klub der arbejder på at gentage succesmodel fra Holland, hvor 20 nye Ynglinge leases af ungdomshold.

Klø til danske Ynglinge - nu skal der trænes

VM for Yngling i Østrig blev domineret af Holland. Team Lier blev bedste dansker på 10. pladsen. Forinden vandt Lier sølv til Ungdoms-EM. Til januar er der VM i Sydney.

Af Troels Lykke |

De erfarne sejlere er klar til at videregive viden til de nye klassen – og det er efterspurgt, viste VM i Østrig for Yngling. Det fortæller Sandeep Sander i denne artikel.

”Vi vil rigtig gerne deltage i nogle træningslejre” siger unge Jacob Bjerre Knudsen fra Marselisborg Sejlklub og fortsætter:

 ”I sidste sejlads til VM fik vi en 8. plads, så vi har vist at sejlere med bred baggrund kan være med – men vi erkender at der er meget at lære”.

”Yngling er en rigtig god båd at lære at sejle kapsejlads i” siger Emil Max Møller fra Team Lier og fortsætter:

 ”Dansk Yngling Klub og vi med mange år i Yngling er klar til at hjælpe de nye på vej, så vi kommer snarest med træningstilbud og en kapsejladskalender der rækker langt ind i 2012, så holdene kan planlægge deres sejlads”.

Bådene træner til opgradering

En anden udfordring for de danske sejlere er, at mange af de ca. 200 Ynglinge trænger til en opgradering og der er få nye Ynglinge i Danmark.

”Vi vil gerne hjælpe med råd og vejledning til klubber der har Ynglinge liggende eller private der overvejer at anskaffe en Yngling” siger Anders Gotschalk fra det rutinerede Team Blow og tilføjer:

”Yngling er et godt alternativ til jolle – og i en Yngling lærer man teamwork”.

På verdensplan findes der over 2000 Ynglinge, så der er også mulighed for at sejle internationalt og få venner på tværs af grænser.

En brugt Yngling klar til kapsejlads på internationalt niveau koster omkring 70.000 kr og en ny kan købes for 18.000 US Dollar.

Dansk Yngling Klub arbejder bl.a. på et ”opgraderings-kit” som kan gøre det nemt at gøre brugte både kapsejladsklar igen.

”Vi arbejder også på en leasing-løsning på nye Ynglinge, sådan som de har i Holland” siger Mikkel Winston, bestyrelsesmedlem i DYK og tilføjer:

”Det er tydeligt at 20 nye Ynglinge til ca. 1500 euro pr båd om året i leasing til de unge sejlere fra Holland skaber resultater. Med fart kommer højde – og med bredde så kommer elite. 4 ud af de første 5 Ynglinge til VM var fra Holland”.

Bedre før EM i Kerteminde

Talent og ungdom er der heldigvis allerede i Yngling i Danmark. Ungdomsholdet med August de la Cour, William Thalund og Gustav Tang viste gode takter til VM i Østrig og de har ambitioner:

”Til næste år er der Ungdoms-EM og det åbne Europa Mesterskab for Yngling i Kerteminde den 28. juni til 7. juli – så vi og andre danske hold har 12 måneder til at blive meget bedre” siger William Thalund der om vinteren er med til sejler-styrketræning med rutinerede Ynglingesejlere som Konrad Floryan fra Team Lier.

Bedste besætning under 19 år til VM blev tvillingerne Lars Peter og Hans Christian Rosendahl (15 år) sammen med Sarah Sander (14) fra Danmark på en flot 38. plads i det stærke felt med 60 både.

”Jørgen Ring har skabt et miljø, hvor vi lærer rigtig meget” siger midtergast Hans Christian og fortsætter:

 ”Men vi har meget at lære endnu, bl.a. om starter i store felter”.

I begyndelsen af VM startede holdet i bagerste række og i 3. sidste sejlads fik de et sort flag, så der er meget at øve før næste VM.

Jørgen Ring med ungdomsbesætning Benjamin de Leeuw og Christian Johnstad blev i øvrigt næstbedste danske hold til VM.

VM i Sydney

VM 2012 er i Sydney, Australien allerede 2-8. januar 2012. Maersk Line er med-sponsor for de danske Ynglingesejlere til det officielle VM.

Faktisk forventes 40% af omkostningerne til deltagelse i VM at blive dækket gennem rabatter, donationer og sponsorater via Dansk Yngling Klub i samarbejde med Sailing Denmark, sponsorer og arrangørerne.

Se alle VM-resultater og andet på www.yngling.dk og www.yngling.org

Tvillingerne Lars Peter og Hans Christian Rosendahl (15) sammen med Sarah Sander (14) fra Danmark blev bedste ungdomsbesætning under 19 år til VM i Østrig. De fik en lovende 38. plads i det stærke felt med 60 både.

Team Lier er akkurat i top 10 i verden.

content-loader
content-loader
content-loader