Gå til hoved-indhold
Gådefuld sejlads udkom første gang på engelsk i 1903, men det bliver den ikke mindre spændende af. Forsidefoto fra bogenTur
Gådefuld sejlads udkom første gang på engelsk i 1903, men det bliver den ikke mindre spændende af. Forsidefoto fra bogen

Sejlads, tidevand og spionage

Stor var min glæde da jeg så at bogen ”Gådefuld sejlads” er blevet genudgivet. Bogen der er en sejlsports- og spionroman, er perfekt til sure novemberaftener.

Af katrine bertelsen |

"Gådefuld sejlads" foregår omkring år 1900 og handler om to unge englænderes afsløring af planer for en tysk invasion af England. Handlingsforløbet og beskrivelserne fra sejladserne i Nordsøen ud for de frisiske øer ved Floderne Ems og Jades udmunding, har haft meget stor indflydelse på Englands strategiske planlægning under 1. og 2. Verdenskrig.

Forlaget skriver at "Gådefuld sejlads" var Winston Churchills yndlingsbog og at han gjorde den til pligtlæsning i det engelske admiralitet.

En ung englænder, Davies, er i færd med at udforske farvandet omkring de frisiske øer i sin lille lystbåd, da han under et uvejr bliver lokket på afveje og er nær ved at miste livet.

Han inviterer sin gamle ven Carruthers til at tilbringe et par ugers sommerferie ombord på det gode skib Dulcibella. Carruthers, som havde set sig selv med hvide bukser, kaptajnskasket, blanke knapper, messing og drinks på soldækket får et chok da det går op for ham at virkeligheden er noget anderledes.

Der går dog ikke lang tid før Carruthers opdager glæderne ved det primitive liv på søen, og Davies fortæller sin ven om sine mystiske oplevelser. Davies har allerede en teori om, at der må være hemmeligheder af militærstrategisk betydning i tidevands-området ved den frisiske kyst. Vennerne beslutter at undersøge tingene nærmere, og så går det over stok og sten med tidevandssejlads, efterårsstorme og spionage, for at afsløre tyskernes plan om en invasion af England.

Læs den og nyd den spændende historie, mens novembervejret rusker udenfor.

Gådefuld sejladsudkom første gang på engelsk i 1903, og er i tidens løb blevet en international bestseller. Første oplag på dansk kom i 1979, og den har stort set ikke været til at opdrive siden. Men i 2010 udkom den i 2. oplag.

Gådefuld sejlads af Erskine Childers

Thaning & Appel, udg. 2010, 325 sider

Originaltitel:Riddle of the Sands

Find bogen her: www.bogpriser.dk/work-887413-gaadefuld-sejlads

content-loader
content-loader
content-loader