Gå til hoved-indhold
I 2010 var der mere end god vind. DMI lover også vind i år. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
I 2010 var der mere end god vind. DMI lover også vind i år. Foto: Katrine Bertelsen

Trængsel på Øresund - over 400 sejlere

I weekenden bliver der trangt på Hellerupbugten. Skovshoved sejlklub har Torm junior- og ungdoms-DM for 298 sejlere, og Hellerup Sejlklub har DM for 606 og Yngling. Klubberne har delt vandet.

Af katrine bertelsen |

Der er noget nær rekorddeltagelse til weekendens stævne i Hellerup. Ynglingeklassen stiller med hele 25 både, og i 606-klassen er der 18 både tilmeldt.

Ynglingene har ikke stillet med mange både til stævnerne i denne sæson, men fra Søværnet kommer der seks både, og det skæpper jo lidt til. Og alle de skrappe Ynglingesejlere kommer, så der skal nok blive kamp om placeringerne, med de obligatoriske protester til følge.

OK-jollerne, som altid er mange, er oppe på 21 tilmeldte både, men klassen satser på at blive den største til weekendens stævne. Laser jollerne stiller med sølle seks både, og få lov at lege med på OK-jollernes trapezbane.

18 606ere har meldt deres ankomst til DM, bl.a. Danmarksmesteren fra 2010 Stig Munchaus fra Sejlklubben Esrum Sø. Samtidig er der Torm stævne i Skovshoved hvor søn Christoffer Munchaus fra KDY sejler i A-optimist feltet.

Også den lokale Hellerup-606-sejler Peter Krabbe-Christensen, har sin søn Andreas i A-optimistflåden. Spændende med to generationer sejlere, på hver sin bane.

Selv var jeg ude og spilertræne i går søndag, og deltager også i 606-feltet. Vi plejer ikke at være så dårlige endda, og håber forsigtigt på en plads i top 5. Men der deltager også et par skrappe svenskere, og de er ikke sådan at bide skeer med. Måske kan vi håbe på, at de værste konkurrenter får smagt lidt på øllet fra sponsoren Gourmet Bryggeriet til middagen lørdag aften.

Delte vande

I Skovshoved har 298 deltagere fordelt på ni klasser meldt deres ankomst til TORM DM, så der skal nok blive trængsel i Hellerupbugten.

- Vi har delt vandet imellem os, fortæller stævneleder Troels Wester Fischer fra Hellerup Sejlklub til minbaad.dk.

- Jon (Jon Møgelhøj, kapsejladschef i SKS) og jeg har aftalt, at Jon lægger sine baner fra Skovshoved og nordpå, så der god plads til vores to baner fra Hellerup til Skovshoved. Jan Schlüter styrer slagets gang på Yngling/606-banen og jeg selv klarer Laser- og OK-jollerne, slutter Troels Wester Fischer.

Se deltagere mm. i Hellerup her: www.regattateam.dk

Se deltagere mm. til TORM i Skovshoved her: www.skovshoved-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader