Gå til hoved-indhold
Ben Ainslie jagtes her af Jonas Høgh-Christensen ved Finnjolle VM i Perth. Foto: Robert DeavesKapsejlads
Ben Ainslie jagtes her af Jonas Høgh-Christensen ved Finnjolle VM i Perth. Foto: Robert Deaves

Jury-ekspert: Ainslie slipper for yderligere tiltale

Jens Villumsen, anerkendt jury-medlem, mener at Ben Ainslie nøjes med to diskede sejladser ved VM i Finnjolle, efter truende adfærd. Engelsk sejlsportforbund dømmer selv, det er problematisk.

Af Katrine Bertelsen og Troels Lykke |

Jens Villumsen, Event manager hos Sailing Aarhus og International dommer, siger om sagen med Ainslie, der gik om bord og var truende på en mediebåd ved VM i Perth:

 - Ifølge kapsejladsregel 69. 1 (c) skal protestkomitéen straks rapportere en straf, men ikke en advarsel, til den stedlige, deltagerens og bådejerens nationale myndighed. Dvs. den australske og den engelske (RYA) sejlerorganisation. 

Villumsen forklarer videre:

- Hvis protestkomitéen er en international jury udnævnt af ISAF i henhold til regel 89.2(b), (hvad er tilfældet her) skal den fremsende en kopi af rapporten til ISAF. I første omgang er det så RYA der skal afgøre om straffen skal bibeholdes (diskvalifikation i to sejladser) eller skærpes. En skærpelse af straffen kommer næppe på tale, men kan give op til to års karantæne.

Jens Villumsen tror ikke der sker mere i sagen:

- Min vurdering er, at de lader den ligge her, og ikke foretager sig yderligere. Og det syntes jeg er OK. Der er jo tale om et øjebliks ophidselse, og ikke en overlagt handling.

Englænder skal dømme englænder... 

Jens Villumsen fortæller at det kan se lidt mærkeligt ud, at det er den nationale myndighed der skal afgøre sagen, da der må nok siges at være væsentlige interesser på spil.

Thomas Capitani fra Sailing Aarhus kan fortælle minbaad.dk, at der på ISAF mødet i november i Puerto Rica var to forslag om at ændre det, så det er en anden myndighed end den nationale der skal afgøre den slags spørgsmål.

Hvis Ben Ainslie bliver straffet yderligere kan han ende på ISAF’s liste over suspenderede sejlere:
www.sailing.org/sailors/suspended-sailors.php
 

content-loader
content-loader
content-loader