Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Kamp, Halkier, Hestbæk og Høgh-Christensen taler om hvor meget mediebåde må genere dem på banen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Fra venstre: Kamp, Hestbæk, Halkier og Høgh-Christensen taler om hvor meget mediebåde må genere dem på banen. Foto: Troels Lykke

Profferne uenige om mediebådenes placering

Bølgerne gik højt på Både i Bella, hvor Høgh-Christensen, Kamp, Hestbæk og Halkier diskuterede Ben Ainslies stunt og generende mediebåde.

Af Troels Lykke |

Ifølge vores oplysninger så skubbede Ben Ainslie så hårdt til fotograf og bådfører ved VM i Finnjolle at de to personer på mediebåden faldt om kuld.

Ben Ainslie hoppede om bord på en mediebåd fordi stjernen følte at han blev generet af mediebåden, der var overalt på banen.

- Men det var skrevet ind i sejladsbestemmelserne, at mediebåden ville filme inde på banen ved VM, siger Jonas Høgh-Christensen, der ikke ligefrem forsvarer sin modstander Ben Ainslie ved VM.

Kamp forsvarer sin ven

Det gør til gengæld Christian Kamp, der er ven og sejlerkollega med britiske Ben Ainslie. Kamp og Ainslie er verdensmestre i matchrace sammen i 2010 og sandsynligvis fremtidige kolleger på en AC 45.

- Mediebådene skal ikke genere sejlerne inde på banen, der render da heller ikke fotografer rundt inde i straffesparksfeltet i fodbold, jeg forstår godt Bens frustrationer. Det skulle være som ved America's Cup, hvor medierne og tilskuerbådene holder sig bag startlinjen, siger Kamp, der straks afbrydes af Hestbæk.

- Jeg syntes medierne skal tæt på så andre kan følge med, det er den vej det skal gå. Jeg sad selv oppe på tribunen og kunne kun følge med i noget af Finnjolle-sejladsen, der ville tv-billeder have været bedre for tilskuerne, siger Starbåds-sejleren Michael Hestbæk.

Jonas Høgh-Christensen følger op:

- Jeg syntes også at mediebådene skal kunne komme tæt på for at kunne bringe gode billeder.

Kun kongen slipper for straf

Sejlerne nåede i øvrigt ikke til enighed, men at Ben Ainslie ikke blev straffet yderligere af det britiske sejlforbund vækker undren hos Hestbæk og Høgh-Christensen.

- Sådan er det når man er Kongen i sejlsport, sagde Hestbæk, mens der blev grinet i Bella Center.

 

content-loader
content-loader
content-loader