Gå til hoved-indhold
Ben Ainslie ligner en mand, der nu har et forklaringsproblem. Foto: Robert DeavesKapsejlads
Ben Ainslie ligner en mand, der nu har et forklaringsproblem. Foto: Robert Deaves

Ben Ainslie amok på mediebåd - disket i to sejladser - se billeder

Den tredobbelte OL-guldvinder gik amok i Perth, da han sejlede over til kamerabåd og måske skubbede til kameramand efter mediebåd generede på banen. Høghen kan nu nå medalje.

Af Troels Lykke |

Den danske fotograf Mick Anderson var på pletten under lørdagens Finnjolle-sejladser i Perth.

Han fangede Ben Ainslie i en yderst pinagtig situation, hvor han muligvis tog fat i en kameramand og skipper, hvorefter han svømmede hen til sin Finnjolle. Hvad der helt præcist er sket er svært at sige på nuværende tidspunkt.

Ainslie hidsede sig op efter kamerabåden lavede en bølge, som hollænderen planede på forbi Ainslie på, lige før mål. Hollænderen vandt.

Disket i to sejladser

Den britiske sejler, der har tre OL-guldmedaljer og en OL-sølvmedalje er nu disket i lørdagens 9. og 10. sejlads efter paragraf 69.

Ben Ainslie forklarer at følelserne gik højt efter at mediebåden med kamera om bord, generede sejladsen.

- Jeg gik om bord på mediebåden for at forklare mit synspunkt til mandskabet. Jeg er klar over at det var en upassende måde at tage action på og har allerede undskyldt til de indvolverede, siger Ben Ainslie i dag.

Regel 69 kan give udelukkelse i flere år

Med to diskede er han overraskende ude af medaljestriden. En regel 69 kan give flere års karantæne, forklarer Jon Møgelhøj på facebook.

Til gengæld ser det nu bedre ud for Jonas Høgh-Christensen, der i dag sejlede en 3. og 3. plads hjem. Han har på en 4. plads nu 13 point op til en bronzeplads, før der sejles finale i morgen søndag. Sejladser i medal race tæller dobbelt.

Se billedeserien på Mick Andersons site: http://sailingpix.photoshelter.com/gallery/Ben-Ainslie-assaults-skipper-and-photographer-at-World-Champs/G0000uXhrsGqrj50

Se stilling i Finnjolleklassen: her

content-loader
content-loader
content-loader