Gå til hoved-indhold
Thorbjørn Schierup sejler for Kaløvig Bådelaug. Foto: Per BaagøeKapsejlads
Thorbjørn Schierup sejler for Kaløvig Bådelaug. Foto: Per Baagøe

Thorbjørn Schierup kvalificerer en dansk Laser

Så har vi nationspladsen i hus i Laserklassen. Vi kvalificerede Danmark til OL, som 25. nation i guldfeltet. Flot klaret Thorbjørn, skriver træner Per Baagøe. Se 25 minutters video fra Perth.

Af Troels Lykke |

Dagen i dag bød ellers også på noget af en vinddrejning i første sejlads. Efter at have rundet som 8 ved topmærket, faldt Thorbjørn lidt tilbage i hele sejladsen. Det skriver Per Baagøe på Facebook.

Men det skal siges, at vi startede i 210 grader, så droppede vinden og drejede over i 140 grader. Thorbjørn holdt hovedet koldt og sejlede direkte fra bund til top, krydsede til yderloop topmærke, foran for tværs til bundgaten og læns i mål.

I næsten ingen vind. Mads måtte også se sig oversejlet af dem der lå til luv for ham og endte på en 34. plads. Inden sidste sejlads i indledende, vidste vi, at der var omkring 10 point til cuttet til guld og dermed nationspladsen.

Thorbjøn kunne ikke holde spor

Drengene startede med 2 joller imellem sig, midt på linjen. Thorbjørn kunne desværre ikke holde spor, og slog bagom dem der kom til luv.

Da han var fri af dem, kunne han ikke komme til at vende ind over da vinden var drejet min 30 grader til venstre. Mads kom med til venstre og slog, men bliver fanget lidt ligesom Thorbjørn.

De kommer ind til krydsmærket fra styrbord på en meget skral vind og runder langt nede i feltet. Mads bliver 35 og Thorbjørn 38. Uha, nu bliver vi nervøse.... Er det nok, eller? Vi trækker i havn i en fart og Sarah tager imod en noget nervøs kæreste.

SMS - du er i guld

Vi holder en kort briefing, for Thorbjørn vil hjem at tjekke på nettet. Kort efter kommer der en sms til mig at han er i guld med 4 point som nummer 48 og næstsidsteplads. Mads må desværre i sølv på en 98´plads.

I morgen sejler vi mens de andre har fridag.  

Dejligt med nationspladsen. Det giver os et mere roligt forår, hvor vi nu skal fokusere på vores OL- udtagelse, som er: Mallorca, Hyeres og Holland. Mere om det senere. Ha en god dag, det har vi trods en svær dag på vandet.

Per Baagøe

Thorbjørn Schierup sidder her i midten.

www.perth2011.com

content-loader
content-loader
content-loader