Gå til hoved-indhold
Optimistjoller kæmpede i SailXtreme i Kerteminde, hvor VM, EM og NM-holdet blev sat efterfølgende. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Optimistjoller kæmpede i SailXtreme i Kerteminde, hvor VM, EM og NM-holdet blev sat efterfølgende. Foto: Troels Lykke

Store klubber sætter sig på Opti-toppen

Det fortæller landstræner Kim Skovgaard, der til december tager med VM-holdet til New Zealand - især mange Skovshoved-sejlere er med på flyveren. EM-holdet sejler i denne måned i Portugal.

Af Troels Lykke |

Tre ud af fem VM-sejlere er fra Skovshoved Sejlklub, faktisk blev skovserne Tobias Andreasen og og Gustav Vantzin nummer et og to i VM-udtagelsen, kan man læse på www.ocd.dk

Lige efter følger Jeppe Rørholm Borch fra Roskilde Sejlklub og og igen følger en skovser, Cille Smedegaard, mens den sidste VM-sejler bliver William Norvold Bjørn fra KDY-Rungsted.

Holdet tager til december til VM i New Zealand, mens EM-holdet sejler i Portugal i denne måned, mens det 40 drenge/pige store NM-hold sejler til juli i Sønderborg.

Kim Skovgaard, der er VM-træner, siger om de store klubber:

- De sætter sig mere og mere på de bedste sejlere, lige nu er det især Skovshoved, Rungsted og Fredericia, hvor de skrappe holder til, det skyldes at man har gode trænerkræfter. Før var Kerteminde og Vallensbæk også med fremme, men det de ikke for tiden, siger træneren til minbaad.dk.

De fem Opti-sejlere, der er udtaget til VM i New Zealand får i øvrigt ikke støtte til rejsen fra Dansk Sejlunion, hvem sagde at det er dyrt at være forældre til Danmarks bedste Opti-sejlere?

content-loader
content-loader
content-loader