Gå til hoved-indhold
Her ses sidste års danske mester Amalie Stubdrup. Foto: Claus Bo NielsenKapsejlads
Her ses sidste års danske mester Amalie Stubdrup. Foto: Claus Bo Nielsen

Dansk europamester i Optimistjolle

Det er i hvert fald planen, at overskriften her på minbaad.dk 10. juli skal hedde ”Dansk europamester i Optimistjolle” efter stævnet i Portugal. Det skriver landstræneren i sin første minbaad.dk-blog.

Af Mathias Laugesen |

På tirsdag går turen til Portugal hvor der skal findes en ny europamester i Optimistjolle. 

Fra Danmark deltager Marcus Kirketerp, Sophie Haumann, Lærke Graversen, Amanda Ammundsen, Georg Lauritsen, Ulrich Svarrer og Christian Torp med undertegnede som træner.

De har alle udtaget sig til europamesterskabet gennem 19 udtagelsessejladser i Danmark i løbet af Maj og juni måned. Udtagelsesstævnerne blev sejlet i blandede forhold på både Furesøen, Kolding Fjord og Storebælt i vindforhold der bød på alt mellem 0 og 13 m/sek.

Forberedelse:

Der er mange vigtige aspekter når man skal forberede sig til et stort internationalt stævne.

Sejlerne har alle tidligere deltaget i større stævner og været en del af optimistlandsholdet i minimum et år, men derfor har det for dem alle været en stor drøm at blive udtaget til Europamesterskabet. Kun Amanda og Ulrich har tidligere deltaget i henholdsvis EM og VM.

Sejlerne har efter eget ønske, ikke været samlet mellem det 3. ranglistestævne i Kerteminde og inden afrejsen til Portugal.

Den beslutning blev truffet fordi at sejlerne ønskede at få sejlsporten lidt på afstand og fokusere på andre interesser. Som træner man jeg kun støtte op om denne beslutning, især også fordi sejlerne har begrænset mulighed for at udvikle sig både teknisk og taktisk i løbet af de to uger.

Hold skal sammentømres

Mental- og praktisk forberedelse er to punkter vi fokuserer på inden afrejse og især under de første 4 dage i Portugal hvor vi har for-træning. Det er først og fremmest vigtigt at holdet sammentømres men også at der er fokuseres på den enkelte.

Foruden daglige træningssessions, løbe- og eller svømmeture vil sejlerne føre dagbog både under træningsdagene men også under stævnet. Dagbogen er desuden en mulighed for træneren for at kunne følge sejlernes umiddelbare tanker og problemer.  

Dagbøger som redskab

Ofte er problemet at sejlere ikke vil ytre sig om personlige forhold i et offentligt forum og derfor bruger jeg især dagbøger som redskab. Ikke mindst for at give sejlerne selv mulighed for at gennemtænke den netop overståede dag men også at forberede sig til den næste. 

Vind- og vejrforholdene i Tavira forudsiges til at være meget fordelagtige for de danske sejlere med omkring 25 grader og 5-7m/s fra sydøst. Det giver sejlerne mulighed for at fokusere på at sejle stærkt og at finde et frit sport i de stabile forhold.

Selvom det er i sidste øjeblik, vil jeg på vegne af sejlerne nævne at de er meget interesserede i at finde en tøjsponsor, sådan at vi som hold kan repræsentere Danmark på værdig vis.

Mathias Laugesen

Træner for EM-holdet

content-loader
content-loader
content-loader