Gå til hoved-indhold
Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen vinder næsten det hele i øjeblikket i 29erXX. Foto: Nico Martinez/EurosafKapsejlads
Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen vinder næsten det hele i øjeblikket i 29erXX. Foto: Nico Martinez/Eurosaf

Dansk guld og bronze i 29erXX til EUROSAF Grand Prix

Guld til Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen. Nyt mastetrim og masser af god træning er årsagen siger pigerne. Se videoer.

Af katrine bertelsen |

På sidste dag i EUROSAF High Performance Grand Prix stod solen som sædvanlig op over bugten Mar Menor i Murcia, men den forsvandt hurtigt igen i et skydække. Det betød at søbrisen ikke kom frem før stævnet var slut, hvorfor gårsdagens resultater står ved magt.

Med fire prikker i ni sejladser, og kun uden for podiet podiet to gange, tilhørte 29erXX serien danskerne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen. Frankrigs Kevin Fischer og Marion Leprunier fik sølv med den dansk/hollandske besætning Lin Cenholt og Kaj Böcker på tredjepladsen.

- Vi havde rigtig god bådfart, vi var især hurtige på kryds, og jeg tror det er årsagen, siger Marie Olsen om, hvorfor de vandt.

-Vi har fundet et godt mastetrim," tilføjer Ida Marie Baad. Vi ved ikke helt præcis, hvorfor det er godt, men det er derfor vi er så hurtige på kryds.  Hvis du lå i spidsen ved første mærke, så var det ikke så svært.

Danskerne har også trænet i Murcia tre gange i før som vintertræning, så de havde en del tidligere erfaringer med bugten Mar Menor.

Også træningen i Århus Sejlklub, hvor der er en stærk 49'er trup – bl.a. Beijing-guldvinder Jonas Warrer – har pigerne haft glæde af. Århius-sejlerne har regelmæssigt rådgivet pigerne omkring deres båd set-up.

29erXX klassen var særlig eksperimenterende i at prøve nye kurs-formater i denne uge. Ida Marie Baad sagde, at hun især var glad for slalom-kurserne, men følte, at Seiko Speed Challenge var uretfærdig, fordi når der sejles een båd ad gangen, så varierer vinden for meget.

Læs mere her: www.sailingmurcia.com

Se flere videoer her:

www.youtube.com/watch?v=kVQ5-84HRKY

www.youtube.com/watch?v=ZQfkiTO6qKI

content-loader
content-loader
content-loader