Gå til hoved-indhold
Årets Talenter Ida Marie Baad, tv., og Marie Thusgaard Olsen er i Murcia. Det er klubkammeraterne Lin Ea Cenholt Christiansem og Kaj Böc Foto: Troels LykkeKapsejlads
Årets Talenter Ida Marie Baad, tv., og Marie Thusgaard Olsen er i Murcia. Det er klubkammeraterne Lin Ea Cenholt Christiansem og Kaj Böc Foto: Troels Lykke

Danske 29erXX fremme på speed- og slalombane - mærker må berøres

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen er i Murcia, Spanien, til EUROSAF High Performance Grand Prix. Dan Ibsen fra DS er der også for at se på nye formater og baner.

Af Troels Lykke |

Efter de tre første sejladser ligger Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen,  på andenpladsen i Spanien

- Det var en smule vind, men det var sjovt," sagde 19-årige Baad efter dagens konkurrence.

Baad og Olsen er førende i den kvindelige konkurrence på EUROSAF High Performance Grand Prix, men det kommer ikke som nogen overraskelse.

De har sejlet de 29erXX i et år nu, og tidligere sejlede de med standard-riggen, hvor de har ført hos kvinderne de seneste tre år i hele verden.

- Jeg tror ​​vi er gode i næsten alle forhold," siger Baad, der har taget fri fra skole for at sejle med i denne specielle regatta.

Slalom- og speedbane

Hun advarer om, at den formelle regelbog er "smidt ud af vinduet" for denne regatta, selvom sejladsen foregår på eksperimenterende vis.

- Det er anderledes, fordi vi bruger forskellige regler og der vil blive sejle en slalombane og en speedbane. Den er anderledes end den slalom vi prøvede i Amsterdam på en udstilling-regatta sidste år, men vi ved ikke, hvordan det kommer til at gå på speedbanen her.

Vinder af Seiko Speed ​​Challenge vil rejse hjem med US $ 500 i præmiepenge.

Dan Ibsen udsendt af EUROSAF

Dan Ibsen  er selv også i Murcia i regi af EUROSAF. Han forklarer i en e-mail:

- Vi har i dette stævne ønsket, dels at fokusere på High Performance klasser, dels ønsket at teste nye formater og baner, hvor klasserne selv har fået det afgørende ord m.h.t. hvordan de vil sejle. På den måde får vi testet nye ideer, hvor klasserne og sejlerne har indflydelse. Det bringer helt nye tanker og ideer frem. F.eks. er regel 42 helt elimineret, ligesom det ikke gør noget at man rører mærkerne o.lign. Noget af dette kan måske bruges, når ISAF skal drøfte nye formater for OL-klasserne i løbet af det kommende år, hvor bl.a. Skiff women bliver en af de helt nye discipliner.

Artikel ISAF: http://www.sailing.org/37246.php
Stævneside: http://www.sailingmurcia.com/
Resultat fra første dag: http://www.sailingmurcia.com/images/M_images/pdf/29erXXoverall3.pdf

content-loader
content-loader
content-loader