Gå til hoved-indhold
Jeanine Olrik og Frederikke Graversen på podiet i Travemünde. Foto: fredericia-sejlklub.dkKapsejlads
Jeanine Olrik og Frederikke Graversen på podiet i Travemünde. Foto: fredericia-sejlklub.dk

Guld til danske piger til EM for 29er XX

Med fem førstepladser, fem andenpladser og en 3. og 4. plads blev Jeanine Olrik og Frederikke Graversen sikre mestre til EM for 29er XX i Travemünde.

Af katrine bertelsen |

Efter 4 dage med 12 sejladser i alt fra 5 til 12 m/s kunne Jeanine og Frederikke fra Fredericia række armene i vejret og lade sig hylde som vindere af EM i den nye måske kommende OL jolle, 29erXX.

Desværre har jollen stadig alt for få aktive, og der er ingen tvivl om, at mange nuværende 29er-sejlere lurepasser for at få klarhed over jollens fremtidige status som eventuel ny OL skiff-jolle for kvinder.

Til dette års EM, var der kun otte deltagende joller. Derfor kan ISAF ikke godkende mesterskabet som værende et officielt EM da kravet er, at mindst 10 joller skal være til start på vandet.

Det kunne dog ikke tage glæden fra Jeanine og Frederikke, der sejlede meget flot med god boathandling og sikkert taktisk overblik.

Det stod ret hurtigt klart, at dette års EM ville blive en duel mellem de tyske tvillinger Jule og Lotta Görge og de danske piger. Men efter 12 sejladser havde Jeanine og Frederikke 7 point ned til tyskerne på andenpladsen.

Se alle resultater her: /www.travemuender-woche.com

To stolte vindere af EM for 29erXX.

content-loader
content-loader
content-loader