Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Årets Talenter 2010: Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen og Thorbjørn Schierup. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Fra venstre: Årets Talenter 2010: Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen og Thorbjørn Schierup. Foto: Troels Lykke

Thorbjørn, Ida og Marie blev Årets Talenter 2010

Vi taler med U-21 verdenmesteren i Laser, Thorbjørn Schierup og EM-bronzevinderne i 29er, Ida Marie B. Nielsen og Marie T. Olsen, der alle fik talentpris under Boat Show i Fredericia.

Af Troels Lykke |

OL-sportschef Thomas Jacobsen fortalte for få minutter siden, at det var imponerende at Laser-sejleren Thorbjørn Schierup kunne være så dominerende ved U-21 VM i Laser sidste år, hvor Kaløvig-sejleren vandt og nu er han blevet Årets Talent 2010.

Og efter vores vurdering kan han godt gå hen og lave Årets Sejlsportspræstation, som minbaad.dk er med til at afgøre på tirsdag i en afstemning for journalister, Bella Center og Dansk Sejlunion.

"Du førte over seks dage med 120 både ved et VM og det vidner om at du kan stå for et pres og vinde," forklarede Thomas Jacobsen ved åbningen af Boat Show 2011.

Om 29erne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen fortalte Thomas Jacobsen, at det især var EM-bronze i 29er, som gjorde at de blev Årets Taleent 2010.

"I lå længe nummer 15, men lavede en helt fantastisk serie og tog bronze," forklarede Thomas Jacobsen foran de mange udstillere.

Anders Nyholm som specialtræner

20-årige Thorbjørn Schierup fortæller, at han er glad for at Anders Nyholm nu er specieltræner for Laser-sejlerne, der også tæller den danske Laser-mester Mads Bendix.

"Anders har haft mange timer i båden og kan fortælle om have følelse med båden og vi har havde ham fornylig i to uger på Gran Canaria, hvilket vi har haft stor glade af," siger Thorbjørn Schierup til minbaad.dk.

Han fortæller videre om sine mangler:

"Jeg mangler erfaring og rutine i store felter. De bedste sejlere er i starten af 30erne så jeg har tid til at lære at finde den rigtige vej gennem store felter, det er de små situationer ved mærkerundinger osv. som jeg skal blive bedre til, for de fejl kan let koste 20 pladser".

Nu skal han snart til Mallorca, 11. til 23. marts, hvor han vil få input fra America's Cup-sejleren Rasmus Køstner.

Thorbjørn Schierup er 1,81 meter høj og vejer 81 kilo. Det er to kilo for lidt, mener han.

18-årige Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen fra Aarhus Sejlklub skal sejle 29er, 29erxx i år. Og Ida Marie skal også sejle 49er med en mandlig gast.

Thomas Jacobsen holdte en dejlig kort og forståelig tale, tak.

content-loader
content-loader
content-loader