Gå til hoved-indhold
FD 691 med Michael Belvad og Flemming B. Jensen har lagt sig i spidsen for AFI Marine Two Star. Foto: Pantaenius / Niels KjeldsenKapsejlads
FD 691 med Michael Belvad og Flemming B. Jensen har lagt sig i spidsen for AFI Marine Two Star. Foto: Pantaenius / Niels Kjeldsen

Folkebåd vandt første etape i AFI Marine TwoStar

Med 8-12 m/s blev sejladsen i Jylland igen et "Rigtigt folkebådsvejr". I år blev flere mærker undervejs på første etape til Ballen på Samsø. 61 både sejler i morgen tilbage til Aarhus.

Af Troels Lykke |

Selv om sejlerne i år blev mødt med en hård vind fra sydøst, og de således måtte krydse hele vejen fra Århus til Ballen, viste folkebådene atter at de klarer sig godt i sejladsen efter DH. Det skriver Niels Kjelsen fra sejladsen i Aarhus.

Sejladsens 1. etape startes som en handicapstart, så bådene i teorien skal komme i mål på samme tid. I år var folkebådene lidt heldige med et vindskifte, som gjorde at de kom lidt bedre af sted, da de startede 3,5 time før de hurtigste både.

Folkebådene klarer sig altid godt i denne Two Star Sejlads. Den første båd i mål var FD 691 med Michael Belvad og Flemming B. Jensen tæt fulgt af FD 757 med Bjørn Christiansen og Jørgen Halle

Trætte sejlere ankom til 100 kg Samsøkartofler

De hårde vejr og de store regnmængder gjorde, at det var nogle trætte sejlere der kom I mål ved Ballen.

Alle var dog enige om, at det var spændende med den nye bane. Den er ikke er meget længere, men til gengæld giver den en mere afvekslende sejlads. Alle deltagerne glæder sig nu til en velfortjent sejlerfest lørdag aften på restaurant Dokken i Ballen.

Selv om sejlerne kom trætte og våde i havn, var alle dog glade for, at der i år ikke var nogle uheld ligesom sidste år, hvor et par brækkede master og ødelagte spilere ødelagde noget af glæden ved sejladsen.

Til gengæld vakte de 100 kg. samsøkartofler fra Samsø Grønt glæde da de blev uddelt til samtlige sejler da de kom i mål i Ballen

Folkebådene har ikke bragt sig afgørende foran i år

Vejrudsigten for i morgen, hvor starten går kl. 9:30 til 2. etape der går syd om Samsø og tilbage mod Århus, lyder på 5-6 m/s og tørvejr.

De 61 besætninger, ser frem til en noget mere behagelig sejlads under søndagens afsluttende etape.

Folkebådene har dog ikke det kæmpeforspring, som de har haft de tidligere år efter første etape. Der er derfor lagt op til en spændende dyst, om hvem der vinder den traditionsrige vandrepokal, når sejladsen sluttes af i Århus søndag eftermiddag. 

Per Asmussen, opfinderen af AFI Marine Twostar styrer her sin X-41. Foto: Foto: Pantaenius / Niels Kjeldsen

content-loader
content-loader
content-loader