Gå til hoved-indhold
Danish Big Boat Series skal afvikles over fire sejladser. foto: Mick Anderson/SailingPixKapsejlads
Danish Big Boat Series skal afvikles over fire sejladser. foto: Mick Anderson/SailingPix

Danish Big Boat Series er en realitet

Så kom det endelig. Klubberne bag Big Boat Challenge, Baltic Sea Challenge, Race Rigtig og Aarhus Big Boat Race går sammen om at lave en samlet Danish Big Boat Series.

Af katrine bertelsen |

Klubberne bag Big Boat Challenge i Kerteminde, Baltic Sea Challenge i Helsingør, Race Rigtig i Rungsted og Aarhus Big Boat Race i Egå har indgået aftale om en række fælles rammer og betingelser for deltagelse i de fire events, der fra 2012 vil indgå i en samlet "Danish Big Boat Series".

Indtil videre kåres fælles løbsvindere, men en af målsætningerne med serien er, at kvalificere den til en officiel Danmarksmesterstatus samt skabe en spektakulær, international sejlsportsserie som er attraktiv for deltagere, medier og sponsorer.

Lang tradition for storbådssejlads i Danmark

Storbådssejlads har tilbage i 80'erne været en stor tradition i Danmark, ikke mindst med succesfuld dansk deltagelse i Admirals Cup, som en af de store begivenheder. Sjælland Rundt og Fyn Rundt gik heller ikke stille for sig i de store år med over 2.000 startende både.

Desværre har disse kapsejladser ikke længere samme mediebevågenhed og nogle af sejladserne er langsomt men sikkert forsvundet ind i historiebøgerne. Heldigvis er der stadig interesse for at sejle de store og spektakulære sejlmaskiner og i takt med en udvikling af både, bl.a. i Danmark, der kan begå sig, såvel på kapsejladsbanerne som til den årlige sommerferie, er der stigende interesse for kapsejladser for den slags både. Desuden er der også et voksende antal rendyrkede kapsejladsmaskiner på de hjemlige kapsejladsbaner, med internationalt orienterede besætninger, ofte professionelle stjerner med Olympisk, America’s Cup og Volvo Ocean Race erfaring.

Big Boat Challenge i Kerteminde har været trendsættende inden for denne udvikling og har vist vejen og styrket interessen for big-boat sejlads ikke bare i Danmark, men også i vores nabolande. Udviklingen er således gået fra lange distance sejladser til korte intensive kapsejladser, hvor det er muligt at kombinere at sove i land, have det sjovt på vandet, have nogle festlige stunder på land og ikke mindst passe sit arbejde.

Fire stævner, fælles kapsejladsbestemmelser
og internationale måleregler

Serien består af fire stævner og sejles efter et pointsystemet, der skal tilsigte at vinderen findes blandt de, der har deltaget i alle fire sejladser. Der sejles to stævner i foråret og to i efteråret. Stævnerne er placeret så hensigtsmæssigt som muligt, således at det vil være muligt at deltage i stævnerne uden for store logistiske udfordringer for sejlerne. Der vil være ensartede indbydelser og sejladsbestemmelser, der er udarbejdet i samarbejde med Dansk Sejlunion og der sejles i faste løb, som er de samme gennem hele serien. Serien består af:

Aarhus Big Boat Race, Egå 18.-19 maj 2012 www.aarhusbigboat.dk
Big Boat Challenge, Kerteminde 26.-27. maj 2012 www.bigboat.dk
Baltic Sea Challenge, Helsingør 10.-12. August 2012 www.balticseachallenge.dk
Race Rigtig, Rungsted 13.- 14. oktober 2012 www.kdy.dk

Der vil blive sejlet i to faste løb som igen sejles efter DH samt efter en internationale måleregel. Serien er åben for danske og udenlandske både over ca. 35 fod samt en række øvrige kriterier angivet i indbydelsen.

Ambitionerne for Danish Big Boat Series

Serien organiseres af de fire klubber bag stævnerne i tæt samarbejde med Dansk Sejlunion og en af ambitionerne er at kvalificere serien til et officielt Danmarksmesterskab for store kapsejladsbåde. Klubberne overvejer også et tættere samarbejde med skandinaviske og nordeuropæiske serier, og måske med tiden at skabe en nordeuropæisk serie.

Den umiddelbare målsætning for 2012 er, at få etableret en ensartet serie skåret over fælles kapsejlads- og resultatbestemmelser, f.eks. to sejldage, faste løbsinddelinger, ensartet prisstruktur, fælles markedsføring, sponsor og pressearbejde. De enkelte stævner vil dog for deltagerne blive oplevet som individuelle events med hver deres lokalpræg og karakteristika, og med individuel tilmelding til de enkelte events på de respektive event sites.

Baggrundsinformation:

Klubberne bag dette initiativ er Helsingør Sejlklub, Egå Sejlklub/Sailing Aarhus, Kongelig Dansk Yacht Klub og Kerteminde Sejlklub. De fire stævner havde i 2010 tilsammen over 150 deltagende både.

For yderligere information kontakt venligst de respektive sejlklubber eller alternativt projektkoordinator Lars Vestergaard, mail: lars@nautorswan.dk

content-loader
content-loader
content-loader