Gå til hoved-indhold
Fra Aarhus Big Boat Race 2012. Foto: Mick AndersonKapsejlads
Fra Aarhus Big Boat Race 2012. Foto: Mick Anderson

Aarhus Big Boat Race vil også sejle efter ORCi

Aarhus Big Boat Race vil igen være på banen næste år, og har nu fastsat datoen for stævnet, nemlig til 8.-9. juni 2013. Der skal sejles efter ORCi.

Af katrine bertelsen |

Datoen d. 8.-9. juni 2013 er igen lagt for at gøre det bekvemt for storbåds-sejlere, der ønsker at deltage i flere stævner med en logisk transportrække, og som kommer fra hele Skandinavien og Tyskland. Det skriver Aarhus Big Boat Race i en pressemeddelelse.

Der er pt. ikke kollision med planlagte skandinaviske eller tyske stævner – tværtimod ligger det naturligt, at starte op med deltagelse i Danish Big Boat Series med Aarhus Big Boat Race i Egå, inden den efterfølgende weekend hvor der er BBC i Kerteminde, og så fortsætte til Kieler Woche ugen efter.

Arrangørerne vil gerne informere sejlerne allerede nu, inden årets sidste stævne i Danish Big Boat Series i Rungsted, således det er muligt at aftale og disponere allerede nu mens der stadig er liv i sejlsæsonen.

Nyhed: Deltagelse under ORCi reglen

Det er nu lykkedes Aarhus Big Boat Race at få rammerne på plads til at skabe en fælles platform hvorunder sejlerne vil kunne deltage både fra de skandinaviske lande og Tyskland på lige betingelser.

Aktiv lobbyisme har skabt mulighed for at indføre den internationale regel ORCi, og samtidig gennemføre målinger af både der ønsker at få et ORCi certifikat.

Det sker i tæt samarbejde med bla. Dobbs Davis fra ORC og Boris Hepp fra Deutcher Segler-Verband (DSV), og ligeledes er der god dialog med Dansk Sejlunion, der aktivt vil gøre brug af aftaler med DSV, så både kan måles ind efter ORCi.

Gratis ORCi måling – måske

Der arbejdes på, at det bliver muligt – gratis – at få målt sin båd efter ORCi ved eksempelvis at mødes i Egå i foråret, og med hjælp fra DSVs målere i samarbejde med DS at gennemføre resterende målinger og vejninger, så certifikat kan udstedes inden Aarhus Big Boat Race og de øvrige stævner. De mere præcise rammer for det, vil der komme en særskilt meddelelse om på et senere tidspunkt.

Det er håbet med dette tiltag dels at få flere danske både til at deltage i internationale stævner, dels at få flere udenlandske deltagere tiltrukket til at deltage i de danske Big Boat stævner.

Egå Sejlklub ser frem til at afvikle det første stævne i Danmark med ORCi, og at de øvrige Big Boat stævner naturligt vil følge trop – og samtidig er det en god mulighed for at teste formen efter denne måleregel inden EM i ORCi i Sverige og efterårets store internationale offshore stævne - Royal Ocean Cup - på Bornholm.

Kilde: Pressemeddelelse: Aarhus Big Boat Race

content-loader
content-loader
content-loader