Gå til hoved-indhold
51-årige Stefan Myralf skubbede Jørgen Lindhardtsen, tv., af tronen i OK-klassen ved DM i Bisserup. Foto: Troels LykkeKapsejlads
51-årige Stefan Myralf skubbede Jørgen Lindhardtsen, tv., af tronen i OK-klassen ved DM i Bisserup. Foto: Troels Lykke

Stefan Myralf ny dansk mester i OK-jolle

Paul Elvstrøms svigersøn, Stefan Myralf, viste at intens træning virker. Minbaad.dk var til DM i Bisserup med 56 OK-joller, hvor comeback-sejleren Jørgen Lindhardtsen tog 4. plads.

Af Troels Lykke |

Stefan Myralf er 51 år, men han holder sig godt.

Vejer kun 84 kilo og har jernfysik ved at spille ishocky, vægttræne og ved at sejle i OK-jollen flere gange om ugen ud for Hellerup, hvor han deler hus med Paul Elvstrøm, som coacher sin svigersøn.

I dag blev han dansk mester i OK-jollen, selvom han kun har været i klassen i to år. Det skete i et rekordstort felt med 56 joller.

Minbaad.dk skulle sejle med i stævnet og sejlede da også ud mod banen i 14-15 m/sek. i fredags i Bisserup, nord for Karrebæksminde, men roret røg af så jeg måtte svømme efter det og så væltede jollen, først efter 20 minutter fik jeg rejst jollen med roret i den ene hånd. Det var det stævne.

Kiwi vandt stævnet

Anderledes gik det for Stefan Myralf i sin glasfiberjolle fra 2001. Han blev nummer to i stævnet, efter kiwien Greg Wilcox, Quantum-sejlmager, som til dagligt bor i Hamborg.

Tyske, polske og svenske sejlere deltog også i stævnet, der bød perfekt vind i tre dage.

Stefan Myralf går også op i at vælge det rigtige grej, han har således fire Quantum-sejl og et Green-sejl og fire kulfibermaster og to OK-joller.

Stefan Myralf er tidligere dansk mester i 606 og X-79 og nu også i OK-jollen, selvom klubkammeraten Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub, var tæt på at vinde, således sluttede han a-point med Myralf.

Jørgen Svendsen var så uheldig at tabe sit ror i første sejlads, hvor han ellers lå helt fremme, men måtte udgå i sejladsen.

-Det gik godt med at finde vej på banen, sagde en glad Stefan Myralf til minbaad.dk, mens han planede ind mod havnen.

Lindhardtsen vil gå i mål på kryds

Jørgen Lindhardtsen er tilbage i klassen, den 66-årige sejler, der bor i sin lille bil under mesterskabet, har haft store problemer med en diskusprolaps.

-Jeg mangler lige lidt fart og skarphed og så går vi i mål på læns og det taber jeg på, jeg så hellere vi gik i mål på kryds, som man gør det til et VM, så vi øver os på den rigtige bane, forklarer Jørgen Lindhardtsen.

Flere sejlere vi har talt med, troede faktisk ikke at Hvidovre-sejleren kom igen efter rygproblemerne.

Jørgen Lindhardtsen er atter i OK-jollen efter 7 måneders pause.

Her bor Jørgen Lindhardtsen til sine stævner.

Kiwien vandt stævnet og fik grim vandrepokal. Troels Vester i baggrunden.

Finnjolle-sejleren Kaspar Andreasen fra Aarhus tog en førsteplads i en sejlads i en lånt båd, mens det var hårdt vejr.

Unge Kaspar Andreasen fortæller at han overvejer at supplere med OK-sejlads fordi der er store felter i Danmark.

Dommer Troels Vester fik ros for banerne. Sort flag blev det også til.

Gunter Arndt, tv. med Stefan Myralf og Jørgen Svendsen. Sejlerne havde stor ros til lille Bisserup Sejlklub, som fik støtte fra Skælskør Amatør Sejlklub.

Jørgen Holm fra Green Sails var med helt fremme i sidste sejlads, men flere og flere sejler nu med Quantum Sails i OK-klassens top.

Stefan Myralf i sin glasfiberjolle fra 2001.

Enkelte sejlere gik på grund i den smalle indsejling i Bisserup.

René Johansen vandt sidste sejlads.

Resultat DM: her - se fotos fra dag 2: her

content-loader
content-loader
content-loader