Gå til hoved-indhold
Jørgen Lindhardsen og Jørgen Svendsen i duel ved topmærket. Foto: Yachtfoto-Beeke/FlensburgKapsejlads
Jørgen Lindhardsen, Jørgen Svendsen og Christian Olesen i duel ved topmærket. Foto: Yachtfoto-Beeke/Flensburg

Lindhardtsen tog sit 30. danske mesterskab

Folkepensionisten Jørgen Lindhardtsen opnåede sit 15. DM i OK-jolle i Flensborg. I forvejen har han DM-titler i Finnjolle og Soling. Danske klubber kan lære af tyskerne.

Af Troels Lykke |

65 år og still going strong. Sådan kan man sige om ukuelige Jørgen Lindhardtsen, der i vinteren og foråret har været kraftigt plaget af smerter i ryggen. Faktisk råder lægerne ham til ikke at sejle OK-jolle mere.

Men det er Hvidovre-sejleren ligeglad med. Han skal på vandet og slå rekorder. Nu har han nemlig i alt 30 DM-titler. 15 i OK-jolle, 14 i Finnjolle og en i Soling. Og han lever ikke noget luksusliv i stævnerne, hvor han sover i sin Peugeot Partner.

Jørgen Lindhardtsen sluttede af med to førstepladser i sin nyrenoverede jolle, DEN 1280 fra 1993. Masten er en kulfiber fra New Zealand, en C-Tech, hvor han selv har slebet den blødere i bunden og i toppen.

Lindhardtsen hurtig i mellemluft

Til minbaad.dk, siger han efter 9 sejladser på tre dage:

"Jeg gik rigtigt godt i 6-8 m/sek. Men jeg må sige, at der var pres på mig helt til sidst, da der var to fratrækkere. Det duer ikke, der skal selvfølgelig være en fratrækker."

Han roser dommeren for at lægge gode baner ud og heldigvis stod vinden langs Flensborg Fjord for de 45 joller, hvor 32 var fra Danmark, 12 fra Tyskland og en svensker.

En ældre 12-meter sejlede dog torskedumt ind over feltet ved mållinjen og ødelagde sejladsen for enkelte sejlere. Det fandt den tyske klub sig ikke i, hvorefter de meldte sejleren til politiet, da 12-meter sejleren ikke ville give sig til kende.

Sejlklubber kan lære af Flensborg Yachtklub

Bo Teglers, næstformand i OK-klubben, tog en 11. plads. Han siger om stævnet:

"Det var super fedt. Klubben havde helt tjek på tingene og vi fik vand på banen og det var godt, da vi havde fire sejladser i 10-11 m/sek. på en dag. Vi fik også madpakker på vandet, så vi ikke selv skulle sejle med dem, og på land blev der bagt kage. Jeg kan helt klart anbefale andre klasser at holde DM i Flensburg Yachtklub."

OK, DM i Flensborg

Guld: Jørgen Lindhardtsen, 10 point

Sølv: Jørgen Svendsen, 22 point

Bronze: Kristian Olesen, 24 point

4. plads: Günter Arndt, 27 point.

Resultater

Svend Erik Molbech i koncentreret runding.

Bo Teglers prøver at snøre sin sko eller?

Egon Petersen "Raket Egon" på 74 år gennemførte alle 4 sejladser lørdag, på trods af en vindstyrke på 13 m/s.

Klubbens formand Christian Hedlund og mesteren Jørgen Lindhardsen ved topmærket.

Malte fra Hellerup kan godt lide at bade!

Mik Mak med fremme sin tyske jolle. Fotos: Yachtfoto-Beeke/Flensburg

content-loader
content-loader
content-loader