Gå til hoved-indhold
Stefan Myralf blev dansk mester i 2011. Vi forventer at han kommer i top 10 ved VM, da han er en god starter. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Stefan Myralf blev dansk mester i 2011. Vi forventer at han kommer i top 10 ved VM, da han er en god starter. Foto: Troels Lykke

Svendsen vinder OK-pre-worlds - Paul Elvstrøm giver pokal til VM

33 OK-joller sejlede Pre-worlds, arrangeret af Hvidovre Sejlklub Suset. Paul Elvstrøm donerer nu pokal fra half ton VM. Sejlerikonet giver den til båden med færrest point. Læs hvorfor.

Af Troels Lykke |

Det ser godt ud med danske øjne. Jørgen Svendsen vandt nemlig pre worlds foran tre tidligere verdensmestre, viser resultatlisten.

Lige efter fulgte verdensmesteren fra 2009, Thomas Hansson-Mild fra Sverige og derefter kom Stefan Myralf.

Top fire var yderst tæt og havde Myralf ikke en disk for tyvstart i anden sejlads, havde han måske vundet.

- Det var gode sejladser vi havde og der er nogle danskere der kan blande sig i top 10 for vi har god fart. Vi sejlede i mellemluft i lørdags og i går var der 9-10 m/sek., siger Stefan Myralf, Paul Elvstrøms svigersøn.

Vi spørger om Paul Elvstrøm følger med ved VM i OK-jolle.

- Jamen Paul har givet en af sine pokaler, en flot champagnekøler i sølv og den gives til den der får færrest point ved VM. Paul har det nemlig sådan at det altid handler om at lave færrest fejl, for så ender man med at vinde. Paul har vundet mange sejladser og alligevel har han været sur på sig selv fordi han har lavet fejl i en sejlads, siger 51-årige Stefan Myralf og smiler.

Paul Elvstrøm og Stefan Myralf har løbende snak om trim og masteudbøjninger og mon ikke at svigerfar kræver at der trænes igennem, som han selv har gjort, hvilket gav fire OL-guldmedaljer.

Hvordan vil det gå med 150 OK-joller på startlinjen til VM?

- Christian Lerche, der er dommer, skal lynhurtigt sætte det sorte flag, ellers bliver der meget ventetid, siger Myralf til minbaad.dk.

 

content-loader
content-loader
content-loader