Gå til hoved-indhold
Gul er i dag en modefarve, siger Annette Hansen fra Zhik. Her vises sikkerhedstrøjen frem.Udstyr
Gul er i dag en modefarve, siger Annette Hansen fra Zhik. Her vises sikkerhedstrøjen frem.

Zhik i Danmark skaber ny sikkerhedstrøje

Sejlere har efterspurgt en elastisk spandex til at tage ud over vesten, så man lettere ses under sejlads. Det har Zhik nu taget alvorligt. - Trøjen har højt potentiale, siger SOK til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Vi har vist pressechef, Kenneth Nielsen fra Søværnets Operative Kommando, et billede af den nye Zhik-spandex i neongul. En sikkerhedstrøje, som Zhik i Danmark står bag.

Om trøjen, siger Kenneth Nielsen til minbaad.dk:

- Nu skal SOK ikke gøre sig kloge på mode til lyst- og kapsejlere, men kigger vi på farvevalget i forhold til sikkerhed til søs og mulighederne for at blive fundet i havet, så har trøjen et højt potentiale. De skrigende farver ses godt på vandet, og særligt kan farven skrigende orange, som vi kender fra redningsveste og redningsflåder anbefales. Hvis man kan få kapsejlere og lystsejlere med på den mode, så er vi nået et godt stykke vej i forhold til sejladssikkerhed.

Kenneth Nielsen siger videre om moden i sejlsporten:

- Det handler jo tit om at se godt ud når man sejler, men hvis det handler om at blive reddet så handler det om at bruge farver så man kan ses, derfor duer det ikke at sejle i sort, blå eller grøn farve til søs. 

Matchrace-ulykke satte gang i tankerne

Annette Hansen fra Zhik fortæller at initiativet til den nye sikkerhedstrøje, som er taget efter at jolle-sejlere og forældre har efterspurgt dem.

Minbaad.dk kan tilføje at krav om sikkerhed skete efter ulykken, hvor matchrace-sejlere lå i Øresund sidste år i lang tid, fordi en redningshelikopter ikke kunne se to kvinder der lå i vandet, førend en fareverig hætte reddede dem.

Tæt på toppen i Zhik

Og Zhik er til at tale med, fortæller importør af Zhik i Danmark, Annette Hansen fra Nordic People:

- Vi har et tæt samarbejde med Zhiks hovedsæde i Sydney, Australien og selvom der eksporteres Zhik i 50 lande, så er det alligevel en lille organisation, hvor vi i Danmark kan påvirke om design og ideer, så fabrikkerne i Kina laver de ting, som vi fx efterspørger i Danmark. Faktisk vil Zhik godt være kendte på, at lave sejlertøj til specielle formål til klubber, trænere og klasser. Og det satser vi på næste år.

Efterspørgslen på de neongule sikkerhedstrøjer har allerede solgt godt.

- Vi er tæt på at have udsolgt, vi har leveret 220 sikkerhedstrøjer, heraf 150 til KDY. Vi har flere tilbage men derefter er der tre måneders leveringstid, siger Annette Hansen, der sælger sikkerhedstrøjen for 349 kroner på Zhik-importørens hjemmeside her (Nordic People)

Trøjen forhandles også af Nordbjerg på Skovshoved Havn: www.nordbjerg.dk

content-loader
content-loader
content-loader