Gå til hoved-indhold
Smartfind S10 er en AIS personlig nødsender, der kan flyde og tåle vand, fortæller Furuno.Udstyr
Smartfind S10 er en AIS personlig nødsender, der kan flyde og tåle vand, fortæller Furuno.

Smartfind S 10 med AIS og GPS kan redde liv

Smartfind S 10 kan gøre forskellen i eftersøgningen af et nødstedt besætningsmedlem, fortæller Furuno i Hvidovre.

Af Troels Lykke |

Smartfind S10 benytter både AIS (Automatic Identification System) og GPS. Når den aktiveres sender den et nødsignal ud til alle AIS modtagere inden for rækkevidde, som typisk er på ca. 4 sømil.

Som den først model af denne type har Smartfind S10 nødsenderen en indbygget GPS modtager og kan derfor sende et struktureret AIS signal, indeholdende GPS position samt et individuelt identificerbart serienummer.

Nøjagtig information om pejling/afstand og position sendes og vises på AIS plotter skærmene, og giver dermed redningsarbejderne alle de nødvendige oplysninger for at sikre en hurtigst mulig assistance.

Sender i 24 timer

- Smartfind S10 AIS nødsenderen vil blive ved med at sende og opdatere informationerne i minimum 24 timer. Den er udstyret med et batteri, som virker i minimum 5 år, siger Troels W. Hansen fra Furuno Danmark i Hvidovre.

- Den er vandtæt, hvilket også gør produktet populært blandt sportsdykkere og kajakroere. Tillige er den udstyret med et LED flashlight, som, særligt om natten, kan hjælpe med den visuelle lokalisering, når hjælpen er tæt på, siger Troels W. Hansen. 

Nødsenderen måler 195mm x 44mm og vejer kun 150g, hvilket gør den nem at have med sig. Den er udstyret med en to-trins aktivering, som er meget nem at aktivere, selvom den nødstedte har kolde fingre og/eller har handsker på.   

Fire sømil

Nødsignalet bliver vist på alt ECDIS udstyr og plottere som kan præsentere AIS nødsignaler, inden for normal VHF rækkevidde som typisk er omkring fire sømil.

Der er endnu ingen krav til farven på AIS nødsymboler så præsentationen kan varierer fra producent til producent.

Smartfind S 10 koster 2.460 kr. - se mere på www.furuno.dk

content-loader
content-loader
content-loader