Gå til hoved-indhold
Der er ca. 60 Albin Expresser i Danmark. Foto: Niels Juul HansenKapsejlads
Der er ca. 60 Albin Expresser i Danmark. Foto: Niels Juul Hansen

NM og DM for Albin Express i Horsens

Der er fuld fart på en af de “gamle” kølbådsklasser, Albin Express. Den kommende weekend er der kombineret DM og NM i Horsens. Klassen fik i 2010 officiel DM-status, og 30 både er tilmeldt.

Af katrine bertelsen |

I 2010 blev Express-klassen blåstemplet af Dansk Sejlunion som en ”rigtig” klasse med ret til at holde officielt DM, og i år er Danmark også vært for de nordiske mesterskaber for Expresserne.

Klassen har oplevet støt stigning i medlemsantal i Danmark de seneste 10 år.

- Albin Expressklassen har altid været kæmpestor i Sverige, og rigtig mange af de bedste kølbådssejlere derovre, er enten nuværende eller tidligere Express-sejlere, siger formanden for Albin Expressklubben i Danmark, Søren Juel, der håber at se mange svenskere i Horsens.

Stævneleder Morten Stoy fra Horsens Sejlklub siger.

 - Vi satser på, at vi kan få mellem 30 og 35 både på startlinjen. Udover de nordiske både håber vi meget på at få deltagelse af tyske Expresser, hvor klassen også er i vækst,  fortsætter Morten Stoy, og henviser til, at Expresserne har bidt sig fast som klasse ved Kielerugen med 15-20 deltagere de sidste 3 år.

Stævnet afvikles over tre dage med races fredag, lørdag og søndag. Sejladserne kan følges fra molen ved Horsens Lystbådehavn.

Læs mere på: www.horsens-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader