Gå til hoved-indhold
Det gamle klubhus led jævnligt af oversvømmelser, det tager det nye projekt højde for. Illustationer: GINNERUPARKITEKTERSejlklubber
Det gamle klubhus led jævnligt af oversvømmelser, det tager det nye projekt højde for. Illustationer: GINNERUPARKITEKTER

Nyt klubhus til Horsens Sejlklub

Horsens Sejlklubs gamle klubhus fra 1915 kan ikke længere klare alderen, og skal derfor rives ned. I stedet skal der bygges et helt nyt klubhus til 11 mill. kr.

Af katrine bertelsen |

Horsens Sejlklub har droppet planerne om en omfattende renovering af det gamle klubhus. Det skyldes, at det gamle klubhus er i en så dårlig forfatning, at der ikke reelt er mulighed for at renovere det. De træpæle, som det gamle klubhus er funderet på, kan ikke klare mere.

Svend Smedegaard, der er næstformand i Horsens Sejlklub, siger til Horsens Folkeblad.

- I stedet for en kopi af det gamle hus vil vi hellere lave en en ny bygning, som arkitektonisk tager udgangspunkt i det gamle hus. Det synes vi er mere ærligt end en kopi, siger han.

Horsens Sejlklubs gamle klubhus er bygget i 1915, og tegnet af arkitekt Viggo Norn. Det nye klubhus er tegnet med respekt for det gamle klubhus, og bliver også ottekantet. Runddellen midt i bygningen er bevaret i det nye klubhus. 

Klubben har ikke råd til projektet selv, og går nu ud i det offentlige rum og beder om kontant støtte til bygning af nyt klubhus. Der er ikke sat dato på for start af byggeriet, men klubben satser på en beslutning i 2012. Der ligger allerede tilsagn om tilskud på op til 4,5 mill. kr.

Kilder: Horsens Sejlklub og Horsens Folkeblad.

content-loader
content-loader
content-loader