Gå til hoved-indhold
Anne Mette Laugesen er faktisk bedst i hård vind, men kunne også sejle i let, springende vind ved EM i Zoom8.Kapsejlads
Anne Mette Laugesen er faktisk bedst i hård vind, men kunne også sejle i let, springende vind ved EM i Zoom8.

EM-bronze i Zoom8 til Anne Mette Laugesen

Sallingsund-sejleren Anne Mette Laugesen sluttede søndag i et nervepirrende opgør på en samlet 3. plads ved Zoom8-klassens EM i Neusiedler See i Østrig. 34 danske både deltog.

Af Troels Lykke |

Før sidste dagen kunne fire sejlere vinde EM, idet de lå meget samlet på point. Og de sluttede meget samlet: Vinder blev Kätlin Tammiste fra Estland foran svenskeren Cajsa Svensdotter på andenpladsen. 

De to sejlere endte på henholdsvis 33 og 34 point. Anne Mette Laugesen sluttede med 35 point foran østrigeren Valentina Faihs, som endte med 36 point. Altså et utroligt tæt løb i toppen. 

To placeringer fra EM
Sidste sejlads var altså afgørende. Her startede Anne Mette sammen med østrigeren i højre side af startlinjen, og danskeren fik den bedste start.

I et stykke tid så det ud som om de to sejlere var forrest, men uheldigvis drejede vinden til bagbord (venstre), hvilket gav de sejlere, der havde startet i venstre, side en fordel – og Anne Mette rundede første mærke på en 13. plads.

Det lykkedes dog Anne Mette at sejle sig op på en 7. plads, som blev resultatet på en afkortet bane, da vinden svandt fuldstændigt.

Lige foran Anne Mette lå to sejlere, som hun var i færd med at indhente, da banen blev afkortet, og der var måltagning umiddelbart efter.

Havde Anne Mette nået de to sidste sejlere var hun endt som Europamester.

Sikker førsteplads sat over styr
Anne Mette havde under hele stævnet vist vindertakter. Samtlige starter blev ført an af Glyngøre-sejleren.

I 7. sejlads, der fandt sted lørdag, havde Anne Mette opnået en stor føring - indtil midt i sejladsen. Her indtraf et vindskifte på omkring 45 grader mod højre.

Uheldigvis befandt Anne Mette sig i venstre side af banen, og måtte se sig passeret af omkring 10-15 sejlere fra styrbord.  Det blev til en 15. plads i den sejlads, som under normale omstændigheder,  var endt med en klar førsteplads. 

Forholdene på Neusiedler See skyldtes meget ustabil sommerluft, som gav uberegnelige og uforudsigelige vindskift. 

Munch og Döpping med fremme

Anne Mette Laugesen var eneste dansker, der opnåede medalje ved EM. Blandt pigerne blev Anna Munch og Jacqueline Döpping, begge Egå Sejlklub henholdsvis nr. 8 og 10 i feltet der bestod af 33 piger fra 8 nationer.

Hos drengene blev bedste dansker Kasper Skiveren fra Yachtklubben Furesøen på en sjetteplads. 

Emil Munch fra Egå og Carsten Faubel, Vejle endte som nr 9 og 10. Drengene havde 65 deltagende sejlere og blev efter en kvalifikationsserie inddelt i et guld – og et sølvfelt.

content-loader
content-loader
content-loader