Gå til hoved-indhold
Vejret var sommerligt til EM for Zoom8 i Østrig.Kapsejlads
Vejret var sommerligt til EM for Zoom8 i Østrig.

Zoom8 EM: Far glemt på parkeringsplads

Med 35 ud af 101 deltagere blev Danmark den suverænt største nation til Zoom8 EM i Østrig. Men holdet skulle lige glemme en far på en parkeringsplads, og blive tjekket af politiet.

Af katrine bertelsen |

EM og Austrian Open blev afsluttet med maner søndag eftermiddag. Det har været en rigtig god oplevelse for alle der deltog. Otte dage senere og med knap 1500 mil på transportloggen er alle sejlerne vel hjemme igen.

Vi glemte far!

Det blev på mange områder et anderledes EM. Først blev en far glemt på en tankstation ved Berlin og så blev sejlerne, med tysk grundighed, tjekket af det Slovenske politi. Da de endelig nåede frem var vejret som en dansk højsommerdag med kun svag vind. Alle rekorder i brug af solcreme blev slået.

Mange af de der ikke var på vandet fik set både Wien og Bratislava - og alle 85 der deltog i Zoom8 klubbens traditionsrige fælles arrangement, hvor der blev uddelt ”Guldsøm” efter fortjeneste, fik et indgående kendskab til det Østrig/ungarske køkken.

Kasper Bech Skiveren fra Yachtklubben Furesøen blev med en 7. plads blev
den bedst placerede danske dreng. Kasper begyndte at træne i Zoom8 jollen
i slutningen af oktober sidste år og EM var hans første stævne i Zoom8.

Annemette Laugesen opnåede den bedste danske placering hos pigerne med en rigtig flot 3. plads og hos drengene endte Emil Munch fra Egå og Carsten Faubel fra Vejle som henholdsvis nr. 9 og 10.

Austrian Open

I Austrian Open, som blev afholdt umiddelbart op til EM, sejlede den nye danske Zoom8-sejler, Anna Munch fra Egaa Sejlklub, sig til en rigtig flot tredjeplads, umiddelbart efter EM-sølvvinderen fra 2010 Victor Silen fra Finland og Calvin Claus fra Østrig, som opnåede en flot 5. plads i dette års EM.

Zoom8-klassens gode resultater, er et resultat af en målrettet indsats, gode sociale netværk og sejlerglæde. Læs mere om det senere.

www.zoom8.dk

Et entusiastisk dansk hold på hele 35 mand m/k.

content-loader
content-loader
content-loader