Gå til hoved-indhold
Arkivfoto: Troels LykkeKort Nyt
Arkivfoto: Troels Lykke

Tyveri fra lystbåde halveret til 10,7 mio. kr. i 2010

De danske bådejere har tilsyneladende lært at sikre deres fartøjer bedre. Forsikringsoplysningen har præventive råd til tyveri med fx startspærre eller motordel der fjernes.

Af Troels Lykke |

Fra 2006 til 2009 fik tyvene øje på de store værdier, der ligger i havnene, og erstatninger til tyveri af og fra lystbåde voksede fra 8,3 millioner kroner i 2006 til ikke mindre end knap 22 millioner i 2009 - en stigning der nærmede sig en tredobling og fik forsikringsbranchen til at slå alarm.

De store erstatninger hang sammen med dels tyveri af hele far tøjer i den dyre ende af spekteret, dels tyveri af inventar fra bådene, blandt andet påhængsmotorer.

Det fik forsikringsselskaberne på banen med rådgivning om at sikre bådene og deres udstyr.

Berlingske Tidende skriver:

»Alt efter bådtype er der en række ting, man kan kigge efter. Brug hærdede stålkabler og godkendte hængelåse til fortøjningen af båden. Lås kahytdøren forsvarligt af. Sæt lås på roret. Brug startspærrer til motorer eller fjern en motordel. Overvej også tyverialarmer og tænd-og slukure, når man er væk fra båden i længere tid,« lyder rådene fra konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Halvering af erstatning i 2010

Det har formentlig været medvirkende til, at en helt ny opgørelse over de udbetalte erstatninger i forbindelse med tyveri af og fra lystfartøjer sidste år viser en halvering til 10,7 millioner kroner.

Både kan som biler være forsikrede med både en ansvars-og en kaskoforsikring. Men det er en særlig forsikringstype, som f. eks. ikke kan findes på Forsikringsguiden, ligesom der er specialiserede selskaber som Pantaenius Bådforsikring, Quality Maritime med base i Norge, Søassurancen Ærø, Yacht-Pool Danmark og Morsø Forsikring i markedet foruden de store, velkendte selskaber.

Der er forskelle blandt dækningerne, hvor f. eks. Pantaenius dækker hele året i vandet, mens flere af de andre kun dækker sejlads i perioden fra den 1. april til og med 15. november.

Kilde: Berlingske Tidende

content-loader
content-loader
content-loader