Gå til hoved-indhold
Fjern dyrt navigationsudstyr fra din båd om vinteren, lyder rådet fra Pantaenius.Kort Nyt
Fjern dyrt navigationsudstyr fra din båd om vinteren, lyder rådet fra Pantaenius.

Indbrud i 20 både i Kolding

Politiet beder nu offentligheden om hjælp i jagten på den tyv, som over to uger er brudt ind i cirka 20 lystbåde på Marina Syd i Kolding. Pantaenius anbefaler at man tømmer sin båd, før tyven gør det.

Af Troels Lykke |

– Vi hører meget gerne fra folk, som færdes eller har deres daglige gang på lystbådehavnen, hvis de har set mistænkelige personer i området. Indbruddene i bådene har et mønster. De sker ofte op til weekenderne eller i weekenderne, oplyser vicepolitikommissær Carsten Ørum, Kolding Politi til jv.dk.

Det er sjældent, at tyven får det store udbytte med sig, når han bryder ind. Men i enkelte tilfælde er der blevet stjålet kostbart navigationsudstyr, men det ofte er en kikkert, et topnøglesæt, en fiskekniv med mere, som tyven stjæler.

Tøm båden før tyven gør det

Gert Toft, chef for Pantanenius, kender ikke umiddelbart til indbrudene i Kolding.

- Men der må være tale om et raid, det har vi også haft på Silkeborg-kanten hvor jeg bor, her gik man efter påhængsmotorer.

Om tyveri fra både i 2011, siger han:

- Det er ikke værre end i 2010.

Det gode råd til bådejerne lyder således:

- Sørg for at få tømt båden for værdier og sørg for båden er låst ellers vil der kun være tale om et simpelt tyveri, hvor der ikke er dækning , siger Gert Toft fra Pantaenius, der også dækker bådudstyr, hvis der er indbrud i hjemmet.

content-loader
content-loader
content-loader