Gå til hoved-indhold
Danske Ynglinge-sejlere sender dagligt nyheder hjem fra sejlads foran den berømte Opera i Sydney, fortæller Mikkel Winston til minbaad.dkKapsejlads
Danske Ynglinge-sejlere sender dagligt nyheder hjem fra sejlads foran den berømte Opera i Sydney, fortæller Mikkel Winston til minbaad.dk

Danske Ynlinge-sejlere til VM i Sydney

37 Ynglinge deltager i en tune up før VM, som samtidig er australske mesterskaber og Gold Cup for unge under 23 år. Seks danske hold er med og de trænes af Finn 'Beton'.

Af Troels Lykke |

Sejladserne foregår i Sydney Habour med Operahuset og Sydney Habour bridge i baggrunden. Der er 6 danske både med.

Coach er Finn Beton fra AArhus, som også var i Sydney til OL hvor Jesper Bank vandt guld. Til briefingen før sejladserne sagde Finn Beton:

- Opskriften kan koges ned til to vigtige ingredienser – start og fart.

Det viste sig at holde stik – og blev det tydeligt der er hård konkurrence, så de danske både er jævnt fordelt i feltet med DEN 199 med Lucas Lier, Konrad Florian og Hans Christian Rosedahl som bedste dansker på en 7. plads efter tre sejladser. Holland og Australien deler toplaceringerne efter første dag af tre.

Hold til venstre

Sejladserne forgår på den sydlige halvkugle hvor man måske kunne forvente at højrekysten var at foretrække. Det gjaldt dog ikke på førstedagen. Reglen fra trafikken om at holde til venstre gjaldt i dag også på vandet.

"Vi er meget glade for den flotte arrangement som Royal Sydney Yacht Squadron og den australske Ynglingeklub står for" siger Frederik Løppenthin, formand for Dansk Yngling Klub.

Der er mere end 2000 Ynglinge på verdensplan og der er demed en af de mest international kølbådsklasser. Klassen udmærker sig ved at der er sejlere i alle alder fra 14 år til 60.

Fem danskere i vandet

Selv om Louise Venøbo fra Bønnerup Strand påstår at hun har set en haj, så er hajerne er ikke særligt sultne eller måske bare meget kræsne – i løbet af dagen var der fem danskere der udfordrede skæbnen og var i vandet på grund af hængesystem  – men ingen hajer fik bid, fortælle sejlerne fra Sydney.

VM-site: www.yngling.org.au

Dansk site: www.yngling.dk

content-loader
content-loader
content-loader