Gå til hoved-indhold
Christian Stewart viser her en simpel øvelse. Tag 11 træk med hver arm og hold pause 30 sekunder, gentag derefter tre gange. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Christian Stewart viser her en simpel øvelse. Tag 11 træk med hver arm og hold pause 30 sekunder, gentag derefter tre gange. Foto: Troels Lykke

Træn fysisk: Efterlign bevægelser på en båd

Fredagstips: Vi har mødt fitness-træner Christian Stewart, som træner sejlere til Sydney Hobart. Han har tre simple øvelser i træningslokalet.

Af Troels Lykke |

Gør i træningslokalet, som du gør når du sejler.

Det er fitnesstræner Christian Stewarts mantra, når han underviser sejlere i Royal Brighton Yacht Club i Melburne, Australien.

Minbaad.dk mødte ham under VM, hvor han mødte overvægtige, ældre Drage-sejlere, som var ved at tage livet af sig selv, da de skulle tabe sig for at veje ind.

"De gik alt for hårdt til værks og de kunne let falde om da de løb hernede, de skulle have trænet i to måneder før VM, for i stedet at løbe dagen før de skal vejes ind," siger en hovedrystende Christian Stewart til minbaad.dk.

Træn mindst tre gange om ugen og vil du være en bedre sejler så kan det gøres simpelt i et træningslokale, lyder rådet fra den fysiske træner.

Træn også med høj intensitet og med pauser, som der er på en båd.

Når du træner styrke, er det en god idé at træne balancen samtidigt, da der er brug for det på en sejlbåd. Vi kan fortælle, at det var svært at holde balancen på denne halvkugle.

Tag en håndvægt og hold den ud fra kroppen og drej rundt i 30 sekunder og hold pause i 30 sekunder bagefter. Her er træningen, som efterligner at køre et spilhåndtag rundt.

Kør håndvægten fra side til side i 30 sekunder og hold pause i 30 sekunder.

1. Du kan også bruge en håndvægt til at køre ned.

2.

3. God træning. Det er nu du skal i gang, hvis skal være fit til maj-april.

content-loader
content-loader
content-loader