Gå til hoved-indhold
Yngling Open Worlds og Youth Europeans i Sverige i 2009. Foto: yngling.orgKapsejlads
Yngling Open Worlds og Youth Europeans i Sverige i 2009. Foto: yngling.org

Yngling-EM fra Kerteminde til Aarhus

Kerteminde Yacht Club med den nye formand, Lars Krag, skal alligevel ikke holde EM for Yngling i 2012. Stævnet overtages nu af Sailing Aarhus.

Af katrine bertelsen |

Kerteminde Sejlklub har erkendt, at de ikke kan overkomme flere end fire stævner i 2012. Klubben slikker sårene efter en økonomisk øretæve, og en generalforsamling, der splittede klubben i to.

Således forsvandt en del af de faste kapsejladsfolk, og med det tab kan klubben ikke overholde aftalen om at holde EM for Ynglingene. I forvejen er Kerteminde vært for Sail Extreme, Big Boat Challenge, Classic Fyn Rundt og Havnefesten i 2012.

Seneste bud på at holde EM kom fra det nye Kerteminde Yacht Club, der er opstået efter initiativ fra bl.a. Flemming Kold, tidligere chef for SailXtreme.

Kerteminde Yacht Club er dannet i kølvandet på striden i Kerteminde Sejlklub, formanden hedder Lars Kragh, og han bebuder, at Kerteminde Yacht Club nu vil blive medlem af Dansk Sejlunion.

Sailing Aarhus kontaktet af Dansk Sejlunion

Thomas Capitani fra Sailing Aarhus kan fortælle, at Sailing Aarhus blev kontaktet af Dansk Sejlunion, da det stod klart at den nye Kerteminde Yacht Club ikke kunne overholde aftalen.

- Det er ærgerligt at det ikke bliver på Fyn, for vi har brug for mange flere steder der kan afholde større stævner, lyder det fra Thomas Capitani.

- Men det er fint at vi kan hjælpe, og det væsentlige er at vi beholder europamesterskabet i Danmark. Vi hjælper gerne og deler gerne ud af vores erfaringer, slutter Thomas Capitani.

content-loader
content-loader
content-loader