Gå til hoved-indhold
Synd, at hjemmesiden ikke afspejler den fart isbådene har.Sejlklubber
Synd, at hjemmesiden ikke afspejler den fart isbådene har.

Isbåds-klubben – en hemmelig klasse

Web-anmeldelse: Hvis man ikke har lyst til at fortælle om sin sport, kan man da også bare lade være. Det er i alt fald den fornemmelse man får, når man klikker ind på www.icesailing.dk.

Af katrine bertelsen |

På gentagne opfordringer, har jeg kigget nærmere på DN-klubben/isbådssejlernes hjemmeside. DN-klubben i Danmark er specialklub for ejere af DN isbåde, der er en klassebåd med udbredelse bl.a. i Europa, USA og Canada.

På forsiden af websitet kan man læse, at båden fik sit navn i midten af 30'erne, da den amerikanske avis, Detroit News, udskrev en konkurrence om design og konstruktion af en ny båd. Så jeg fik da lyst til at læse noget mere. Der sker ikke så meget på forsiden, men der er da en masse links, så dem prøver jeg – men ak...

PDFer... 

Der gemmer sig en masse nyttige informationer under disse links, men det er links til PDFer og til klassens internationale organisation. Fint nok – for medlemmer og entusiaster.

Men som jeg har skrevet så mange gange før i disse anmeldelser, er det ikke nok for alle os andre. Vi vil have sjove og spændende beretninger. Vi vil have fotos og videoer. For os der ikke har prøvet det endnu, sejler jo med øjnene!

Ret skal være ret. Der er links til videoer, og til nogle gamle fotos fra 2003. Men jeg ville så gerne have dem lige i hovedet, når jeg kommer ind på siden. Det er jo en båd med fuld fart over isen, og det så jeg gerne komme mere frem.

Fotos kan man til gengæld finde på klassens internationale hjemmeside. Den sprudler nu ligefrem heller ikke af liv, men her er der da billeder.

DN-klassens hjemmeside er sort,(!) med links i hvidt. En og anden ville måske have valgt at gøre det omvendt, det har vel noget med is at gøre, men smag kan jo diskuteres.

Var det det?

Det er, hvad der er. Selv på kontaktsiden kan man ikke få at vide, hvem der står bag eller hvem der sidder i en eventuel bestyrelse.

Men måske er det fordi jeg ikke er medlem. Der er nemlig en log in funktion, og hvem ved – det er måske der, alt det sjove gemmer sig.

Kom så ud af busken

Siden er pæn og enkel, men det er heller ikke svært, når der ikke er så meget at fortælle. Men det er vel alligevel?

Vi har haft to vintre i træk med is og kulde. Var det min klasseorganisation, ville jeg nok have skubbet på, for at få afspejlet lidt af al den gang i den, som der jo er i isbådssejlads.

Mit råd til DN-klubben er at få lagt nogle billeder på, og blive lidt mere inviterende. Der ligger mange isbåde på lofter og i skure, der var potentielle nye sejlere til.

Men hjemmesiden gør det ikke særlig let at finde ligesindede, der kan fortælle og hjælpe nye om den ædle kunst at sejle isbåd. Der er plads til forbedringer.

Og til slut... Jeg ved godt det er frivilligt arbejde, det muliges kunst osv. Er der ikke en fra DN-klubben der har lyst til at give webmasteren en hjælpende hånd, så siden kan afspejle det klassen virkelig er: En vild og sjov sport, for drenge og piger med krudt i r....

Links: 

www.icesailing.dk

www.idniyra.org

content-loader
content-loader
content-loader