Gå til hoved-indhold
Starten er gået i Sydney Hobart. Foto: Carlo Borlenghi/RolexKapsejlads
Starten er gået i Sydney Hobart. Foto: Carlo Borlenghi/Rolex
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Følg Rolex Sydney Hobart via GPS-tracker - Wild Oats fører

Sejladsen down under er i fuld gang. Der ventes 10-12 meter høje bølger i Bass Strædet med 15 til 20 m/sek. for de 94 både, der skal sejle 628 sømil fra Sydney til Hobart.

Af Troels Lykke |

Sejladsen Rolex Sydney Hobart race, hvor danske Nokia i 1999 satte rekord med bl.a. Stefan Myralf og Mikkel Røssberg om bord, er virkelig en stor mediebegivenhed i Australien, hvor der lige nu er sommer.

Det hele handler om at slå rekorden på 1 døgn 18 timer og 23 minutter, men også om at komme sikkert i land, når sejlerne møder 10-12 meter høje bølger i det strømfyldte Bass Stræde.

Og sejlerne skal skynde sig i mål for lørdag aften kommer der 30-40 knobs vind, fortæller meteorolog Andrew Treloar til The Age Sport. Og søndag kan det gå helt galt med vindstød op til 60 knob.

Første båd i mål forventes at blive den 30 meter lange maxi racer, rekordholderen Wild Oats, der har fået et nyt tværgående hydrofoil sværd, der giver bedre fart på kryds.

Følg sejladsen via GPS-tracking

Nyt tværgående sværd giver bedre fart på kryds for Wild Oats, der har en 44 meter høj mast, der nu også er gjort lettere.

628 sømil fra varmen i Sydney og ned til det koldere Hobart i syd.

 

content-loader
content-loader
content-loader