Gå til hoved-indhold
Det koster omkring 6000 kr årligt, at holde en optisejler kørende. Foto: Torm JDM, SYC 2008/DexiaUdstyr
Det koster omkring 6000 kr årligt, at holde en optisejler kørende. Foto: Torm JDM, SYC 2008/Dexia

Det koster kassen at sejle

Sejlsport har et ry for at være en meget dyr sport. Men passer det? Der er store prisforskelle fra klub til klub, men det er dyrt at sejle især i forhold til svømning og badminton.

Af katrine bertelsen |

Skal ungerne dyrke sport, er fodbold, svømning, badminton og sejlsport nogle af de sportsgrene, der er populære blandt børn.

På et relativt lavt niveau, er de fleste sportsgrene ikke så dyre, men har man ambitioner, begynder det at koste. Det skriver BådNyt på gaden.

Det koster i snit ca. 2000 kr om året i klubkontingent at spille badminton, for børn på 10-11 år. Til sammenligning koster det ca. 1400 kr - 2000 kr for et juniormedlemskab af en sejlklub; det er inklusive træning og klubbåd (Optimistjolle).

DBU i København fortæller, at prisen for et medlemskab af en fodboldklub koster mellem 800 kr til 2000 kr.

Udstyret koster

- En badmintonketcher kan fås for 100 kr, men den kan også koste op til 2000 kr, hvis man vil have det bedste, siger Helle Sjørring Nielsen fra Københavns Badminton klub. Med 300 kr i hånden er det udstyrsmæssige klaret til en breddespiller.

Kamptøj til fodboldstævner, bukser, trøje og strømper, er oftest med i kontingentet. Dog er støvler og træningstøj en selvbetaler.

Svømning er klart i den billigste afdeling, da svømmebriller og badetøj kan erhverves for få midler.

Sejlsport er dyrt

Peter Krabbe-Christensen er far til Optimistsejler Andreas på 12 år, og han siger.

- Det er ikke billigt at klæde Andreas på. Der er jo nogle sikkerhedsmæssige ting der bare skal være i orden, så han ikke fryser eller drukner.

Det koster ca. 4000 kr at ekvipere en jollesejler, men det kan blive meget dyrere, hvis man vælger de dyre mærker. Enkelte ting er en engangs-udgift, f.eks. svømmevesten, der kan bruges nogle år. Oven i de 4000 kr kommer kontingentet til Andreas sejlklub, der er på 1200 kr, samt 900 kr til træning. Alt i alt omkring 6000 kr årligt. Og så er udgifter til stævner ikke regnet med.

En spritny Opti koster ca. 27.000 kr, med jollevogn.

- Man behøver ikke at købe en helt ny jolle, man kan sagtens få en særdeles god brugt Optimistjolle for 15.000 kr, siger Peter Krabbe-Christensen. Men oven i det kommer der havnepenge, forsikring og nye sejl – og så kan der lægges et par tusindlapper mere til.

Så desværre er der hold i rygterne, det er dyrt at sejle.

Du kan læse artiklen i sin fulde længde i seneste nummer af BådNyt.

content-loader
content-loader
content-loader