Gå til hoved-indhold
13-årige Anna Munch vandt VM for Zoom8 i Finland. Foto: Jette SkiverenKapsejlads
13-årige Anna Munch vandt VM for Zoom8 i Finland. Foto: Jette Skiveren

Guld til dansk Opti-pige til VM for Zoom8

Anna Munch og Jacqueline Döpping fra Egå Sejlklub vandt henholdsvis guld og bronze til VM for Zoom8 for ungdom under 19 år, som netop er afholdt i Hangö i Finland.

Af katrine bertelsen |

Både Anna og Jacqueline sejler til dagligt i Egå Sejlklub, og Anna sejler normalt optimistjolle. Anna er 13 år og har kun sejlet zoom8-jolle i en uge, så resultatet er meget overraskende. Anna slog tilmed sidste års verdensmester finnen Nora Ruskula.

Anna sejlede stabilt hele stævnet trods forskellige vindstyrker. 11 ud af 12 sejladser var hun i top 5. Mesterskabet var sikret efter den 11. sejlads, så i den 12 sejlads slækkede hun vist på koncentrationen. Hun kom ind som nr. 12.

Mange troede, at Annas evner kun strakte til, når vinden var let – men man tog grundigt fejl. Anna fastholdt sin placering i top selv i frisk vind med store bølger, hvor der må bruges ”fri pump” på læns.

Verdensmesterskabet blev holdt i Hangö Segel Förening i det sydvestligste hjørne af Finland. HSF, som er kendt som en kompetent arrangør af store kapsejladser, havde fået det ærefulde opdrag at tilrettelægge VM-sejladsen. Mesterskabet strakte sig over fire dage og 12 sejladser. I sejladserne deltog 75 drenge og 45 piger, hvor de ældste var fra1992 og de yngste fra 2001. Deltagerne kom fra de fem verdensdele med repræsentanter fra 10 nationer: Australien, Østrig, Brasilien, Sydafrika, Rusland, Estland, Sverige, Norge, Finland og Danmark. Ved mesterskabet var der 15 danskere, heraf fem piger og 10 drenge.

Emil Munch, Egå Sejlklub, blev nr. 5 og Kasper Skiveren, Yachtklubben Furesøen blev nr. 14 og kom dermed blandt de 15 bedste drenge, som fik præmier.

Stævnets første tre dage var præget af let til jævn vind med høj sol og temperaturer på mellem 20 til 25 grader. Lørdag kom der vind på 8 til 10 m/s – så der var fri pump i stævnets to sidste sejladser, hvilket bekom mange af de danske sejlere vel.

Se hele resultatlisten her (PDF): www.zoom8.fi

content-loader
content-loader
content-loader