Gå til hoved-indhold
På billedet ses den nykårede Nordiske Mester Søren Rasmussen. Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
På billedet ses den nykårede Nordiske Mester Søren Rasmussen. Foto: Mathias Laugesen

Dansk sejr ved Opti-NM

Søren Rasmussen fra Skovshoved har vundet guld ved Optimist Nordisk. Landstræner Mathias Laugesen besøgte stævnet på sidste dagen.

Af Mathias Laugesen |

Opti-NM, arrangeret af Sønderborg Yacht Club, er netop afsluttet med to danskere på podiet. Både Søren Rasmussen fra Skovshoved Sejlklub og Iben Nielsby fra Fredericia Sejlklub endte med medaljer ved dagens præmieoverrækkelse. I alt deltog 40 danske sejlere ved stævnet.

Drengene

Søren lå egentlig to’er inden sidste dagen, men formåede at sejle sig op som imponerende samlet vinder efter de 9 sejladser.

Søren udtalte at det var lidt utroligt eftersom han var udtaget som nummer 17 blandt de danske drenge. Og det er også i særdeleshed flot at han har formået at gå fra en plads som nummer 38 på den danske rangliste til at blive Nordisk Mester. Stor tillykke herfra.

Pigerne

Hos pigerne var det Iben Nielsby der formåede at trække et længste strå med en samlet 3. Plads. Også Iben kom op nedefra. Gennem de sidste 3 sejladser fredag, sejlede Iben sig faktisk 4 placeringer frem i den samlede stilling. Overordnet set endte Danmark faktisk med at have hele 7 piger i top 15.

Holdsejlads

Torsdag blev der dystet i holdsejlads. Her havde danskerne det sværere end ”sædvanligt”.

De danske Opti-sejlere har nemlig i tidens løb høstet mange guldmedaljer ved netop holdsejlads. Men i denne omgang blev det kun til samlede placeringer som nummer 2 og 4 for henholdsvis pige- og drengeholdet.

Sidste opkryds blev et mareridt

Ifølge landstræner Patrick Juul var det et skæbnesvangert sidste opkryds i pigernes finale. De rundede bundmærket som 1,2,3 & 6 med formåede desværre at underlægge sig et stort svensk pres inden målgangen og endte som tabere af finalen.

Sverige endte som vindere for både drenge og piger i holdsejladserne.

Tak til Sønderborg Yacht Club for et flot stævne. Link til resultater kan findes på www.syckapsejlads.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader