Gå til hoved-indhold
Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
Foto: Mathias Laugesen

Guiness World Record – verdens største stævne

I påsken er ca. 75 danske Optimistjollesejlere ved Gardasøen hvor verdens største stævne afholdes. 1051 deltagere i alt.

Af Mathias Laugesen |

Den seneste uge har mange danske sejlere været samlet ved Gardasøen, hvor verdens største stævne nogensinde har været afholdt. I Italien er der to danske koncepter, både Sailfast og SailingGarda.

I mens sejledes der Egå Eastercamp i Egå, hvor ca. 40 sejlere deltog i ”påskelejren” hvor sejlerne i alt har været omkring 40  timer på vandet.

Dette antal er nogenlunde det samme som deltagerene i Italien, men oplevelsen er en helt anden.

Stævnet er så stort, at det bliver optaget i Guiness Rekordbog. Derudover er der et stort stævne i Brasemer i Holland hvor også enkelte danskere deltager. 

De to koncepter på Gardasøen

Der er to danske koncepter på Gardasøen. Sailfast.dk er arrangeret af Dennis Påske, Søren Laugesen og Jess Anderson med henblik på internationale relationer, hvorimod det traditionelle ”danske” modspil, www.SailingGarda.dk er mere fokuseret på danske og skandinaviske sejlere med landstrænerne Kim Skovgaard og undertegnede, i følgeskab af Lasse Juhl, Nicholas Brandt, Morten Vittig, Bror Tobiasen og Rene Abner.

www.SailFast.dk har 28 deltagere imens at SailingGarda.dk har 81 i alt. SailingGarda kan også følges på facebook. 

Lørdag - anden sidste dag

I dag lørdag har de ældste, juniorerne, haft 8 sejladser samlet, og i morgen sejles finaler, eller medal race, hvor sejlerne inddeles i guld, sølv, bronze osv. 

Jeg selv har fået æren af at arbejde med de yngste, cadettierne, hvor sejlerne kun er mellem 10 og 11 år gamle.

En helt fantastisk oplevelse hvor man virkelig får prøvet grænserne af både i forhold til tålmodighed og færdigheder. Vi har nået 5 sejladser og afslutter også stævnet i morgen eftermiddag. 

Vejret har spillet et pus

Omstændighederne og vejret har som sædvanlig haft stor indflydelse på træningen og sejladserne. Vi har både haft alt fra vindstille til blæsevejr, hvilket har givet både muligheder og problemer for størstedelen af deltagerne. 

Danske piger klarer sig bedst

I dag lørdag, er bedste danske sejlere Amanda Ammundsen på 9. pladsen, Natacha Saouma-Pedersen på 17. pladsen, Cille Smedegaard på 18. pladsen og Lærke Graversen på 20. lladsen.  – flere resultater kan ses på http://www.fragliavelariva.it/en/regatta/807/view

Lad os krydse fingre for de bedste resultater i morgen søndag..!

content-loader
content-loader
content-loader