Gå til hoved-indhold
62 fods Big Challenge fra Svendborg blev her fanget af Mick Anderson. Foto: SailingPIX.dkKapsejlads
62 fods Big Challenge fra Svendborg blev her fanget af Mick Anderson, der er en af landets bedste sejlsportsfotografer. Foto: SailingPIX.dk

Flot billedbog fra Mick Anderson

Fotojournalist fra Århus, Mick Anderson, sender billedbog på gaden fra Danmarks mest hotte storbåds-stævne Big Boat Challenge i Kerteminde. Vi interviewer Mick Anderson. Se over 400 billeder.

Af Troels Lykke |

Bogen Big Boat Challenge 2010 er den perfekte julegaveidé, og den passer perfekt til stuebordet eller til bordet i kahytten.

Bogen måler 33 × 28 cm og er printet på 180 grams Premium Paper med lustre finish. Altså en bog i højeste kvalitet med 70 siders intense kapsejladsbilleder.

Mick Anderson, hvorfor laver du denne billedebog fra Kerteminde?

Jeg er voldsomt fascineret af både og sejlsport - lige fra Optimistjollesejlads til OL og America's Cup, og derfor elsker jeg mit arbejde som sejlsportsjournalist og fotograf.

Men i de danske og udenlandske magasiner ser vi altid flotte billeder kapsejladsbilleder fra Middelhavet, Caraibien og andre eksotiske steder. Men jeg vil med bogen vise, at også danske både og sejlere giver den gas på tætte op-ned baner. 

Og hvorfor kaster du dig over storbådssejlads?

Det er ingen hemmelighed, at storbådssejlads har oplevet en voldsom mangel på interesse i Danmark, siden Admiral's Cup-dagene i 80'erne.

Det ser heldigvis ud til, at flere og flere skippere og besætninger begynder at bakke op om sejladser som Big Boat Challenge, Mumm Stelton Cup Århus Festuge og lignende stævner. Og der bliver sejlet stærkt og tæt, og sådanne stævner er fyldt med gode billeder. 

Det vil jeg gerne dokumentere, så bogen fra Kerteminde er mit ydmyge bidrag til at gøre storbådssejlads i Danmark mere tiltrækkende for danske og udenlandske sejlere. 

Er bogen kun for dem, der sejler med i stævnet?

Nej, bestemt ikke, den er for alle. Jeg tror, rigtigt mange - også ikke-kapsejlere - kan se det smukke i disse store både, som bliver presset i den hårde luft, som Big Boat Challenge blev sejlet i. 

Forhåbentligt er der mange, som bakker op om projektet og køber bogen, og nyder at have den liggende fremme på sofabordet - eller i kahytten på båden, så flere sejlere får øjnene op for det fede i at stikke til søs sammen og sejle kapsejlads i store både.

Farr 40-kvinder fra KDY.

Hvad har du fokuseret på ved stævnet, som fotograf?

Action! Det var målet. At billedmæssigt 'komme ombord' på de store både og se besætningerne arbejde. At der så var tåge og vindstille lørdag, gjorde ikke hele projektet nemmere, eftersom der skal stærk vind og sol til at skabe de helt gode billeder. Begge dele var der masser af om søndagen, hvor langt de fleste billeder i bogen er fra. 

Og så fokuserede jeg på de små historier i stævnet: De største både - blandt andre Big Challenge, som jeg var ombord på, pigebåden Team Maltesers, Jesper Banks nye Faurby og meget mere. 

Til sidst kigger jeg også efter billeder til mine erhvervskunder: Sejlmagere, bådbyggere, sponsorer og så videre. Det er hamrende dyrt at lave sejlsportsbilleder, så jeg er også nødt til at tænke på mine kunder, mens jeg lavede billeder til bogen. 

Kommer der flere af de typer billedebøger fra dig?

Ja, helt sikkert. Jeg oplever stor efterspørgsel fra mine kunder i bådbranchen på anderledes og nytænkende reklametiltag.

Så jeg er lige nu i gang med projekter, hvor jeg følger bygningen af både fra tegning til søsætning, nye kapsejladser er sat i kalenderen, og andre længerevarende forløb, som jeg ikke kan sige så meget om nu. 

Højkvalitetsbilleder bliver mere og mere populære til fremvisninger af produkter på nettet, så på efterårsprogrammet står en række reklamefotograferinger af nye både, hvor jeg laver både almindelige still-billeder, 360-graders-billeder og virtuelle rundvisninger ombord i både og ikke mindst videopræsentationer af nye både og produkter. 

Det kan også være, at nogle af disse en dag bliver født i bogform. 

Bogen Big Boat Challenge 2010 til 100 dollar købes her

J/V 41er Visione 3 er også med i bogen. Se næsten 500 Mick Anderson-billeder fra stævnet her

FAKTA om Mick Anderson

- Mick Anderson er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole og Morgenavisen Jyllands-Posten. 

- Mick har en baggrund som professionel sejlsportstræner i Danmark og udlandet.

- Den 34-årige sejler er officiel fotograf for Sejlerlandsholdet og fotograferede 49eren ved OL i Qingdao, og han skal også til OL i 2012. 

- Mick har været fotojournalist på Bådmagasinet og redaktør for Baadmagasinet.dk og test-sejler og fotojournalist på BådNyt.

Læs mere om Mick Anderson på hans hjemmesider: 

content-loader
content-loader
content-loader