Gå til hoved-indhold
Puma, mens masten var om bord. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Puma, mens masten var om bord. Foto: Troels Lykke

Lorenzen: Ny TV-kanal viser måske sejlsport

En ny TV-kanal kan give mere sejlsport og et samarbejdet med Danske Spil kan åbne op for nye muligheder. Tænk fx at se live TV fra Big Boat Challenge, hvor man spiller på resultaterne?

Af Morten Lorenzen |

Jeg ser det for mig: Live TV fra Big Boat Challenge i Kerteminde, samtidig med at man kan spille på resultaterne hos Danske Spil. Det kunne være spændende nytænkning. Og måske ligger det lige for.

Danske Spil udfordres

Fra 1. Januar er spilmonopolet i Danmark officielt slut, og Danske Spil skal finde på nye tiltag, for at hamle op mod de mange nye spilselskaber som stormer ind i Danmark.

Eet af disse nye tiltag er et samarbejde med internet TV kanalen KANAL SPORT, som fra 1. Marts 2012 begynder at sende som officiel TV-kanal. I første omgang vil kanalen blive en del af TDC´s YouSee TV-pakke, men senere kunne det godt blive udvidet til andre kabel tv pakker.

Danske Spil og KANAL SPORT regner med at vise sport, som man ellers ikke kan se i fjernsynet, og har indgået samarbejdsaftale med Danmarks Idræts Forbund om rettigheder til sportsgrene der ikke ofte vises i TV.

Floorball starter ud

Allerede nu er KANAL SPORT gået igang med at teste konceptet, og har sendt live på nettet fra Floorball turneringen i Danmark. Man kan vist roligt sige at det er en niche sport, præcist som sejlsporten er.

Man kunne samtidig spille på resultatet af kampen på Danske Spil, og det varsler nye muligheder for sejlsporten og andre niche sport i Danmark.

TV stationen vil oprette tv-studier i Idrættens Hus i Brøndby, og vil lave live sendinger fra sportsgrene, magasin programmer og sikre dækning af bredde idrætten.

Sejlsporten må tage aktion

Dansk Sejlunion har været på forkant med at producere små TV indslag til Danmark´s Idræts Forbunds egen internet TV-Station “On-Sport” som vi også har vist her på sitet.

DS kommunikationschef Christian Borch sidder i DIF´s Medieudvalg, som er medejer af On-Sport, og som også har været med indeover aftalen omkring Kanal Sport. Medieudvalget har blandt andet mulighed for at støtte nye spændende TV produktioner.

Så man må sige, at DS har placeret sig politisk godt. Vi må håbe, at der er dialog med den nye TV kanal, så vi måske kan få Big Boat Challenge eller en af de mange 2 Star sejladser, eller DM i Finn jolle på TV – med mulighed for at spille på vinderne.

Ny kanal på vej.

content-loader
content-loader
content-loader